Technológiafejlesztés a váci Multiszolg nyomdában

A Vácott működő Multiszolg Bt. a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében 39,99 millió forint vissza nem térítendő magyar költségvetési támogatás segítségével egy technológiai korszerűsítést eredményező beruházást valósított meg 2019-ben.

A Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás keretében 2018-ban került meghirdetésre a PM_KKVESZKOZ_2017 kódjelű, „Mikro-, kis- és középvállalkozások eszközberuházásainak támogatása Pest megye területén” című pályázati felhívás, amely pályázat keretében a Multiszolg Bt. 39,99 millió forint vissza nem térítendő támogatási összeget nyert el technológiai korszerűsítésre.

A projekt 2019. január 30-án kezdődött a cérnafűzőgép és az összehordó gépek megrendelésével, majd 2019. július 16-án fejeződött be a gépek üzembe helyezésével. A magyar költségvetési támogatást a Pénzügyminisztérium nyújtotta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

A nyomdaipari termékeket gyártó Multiszolg Bt. az elnyert támogatásnak köszönhetően egy olyan technológiai korszerűsítést jelentő beruházást valósított meg, amelynek legfőbb célja a termelési folyamatok felgyorsítása volt. Mindezek érdekében beszerzésre került egy Smyth FF-280 típusú cérnafűzőgép. Ez az új géppel a társaság akár 5-10-szeres gyorsasággal lesz képes a gyártásra, nem mellesleg a kezelőnek is sokkal könnyebb és kényelmesebb rajta dolgozni.

A másik beszerzett gép egy Smyth P12 típusú függőleges betöltésű összehordó gép, amely az eddig kézi erővel történő összehordást fogja kiváltani, ezzel rengeteg élőmunkát felszabadítva, és gyorsítva a termelést. Mindkét gépet magától a gépek gyártójától közvetlenül szerzi be a a cég, amely az olasz illetőségű Smyth S.r.l. nevű vállalat.

A beruházás hatására a társaság képes lett mind a meglévő ügyfelek, mind általánosságban a piac egyre rövidülő teljesítési határidőinek megfelelni, illetve még jobb minőségű termékeket előállítani.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A beruházás megvalósításának helye a Multiszolg Bt. telephelye Vácott a Lemez utca 2. szám alatt. A beruházásnak köszönhetően a 18 munkahelyet tudnak megőrizni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!