Felavatták a Duna-parton a Rotary Club piknikparkját

Átadták a Rotary piknikparkot. A Duna-parton kialakított pihenőhely nagyjából két és félmilliós anyagi ráfordítással, továbbá rengeteg természetbeni segítséggel valósult meg. Az ünnepségen a Rotary Club váci csoportja mellett a támogató cégek képviselői és Fördős Attila polgármester is jelen voltak – írja estv.hu.

A társaság soros elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: reméli, hogy a komplexum a jövőben családi és baráti összejövetelek kedvelt helyszíne lesz.

A Rotary Club váci csoportjának önként vállalt feladatai közé tartozik a közösségi terek fejlesztése, ennek jegyében valósították meg néhány éve a Posta-park sakkasztalát, később pedig a váci főtér bronz makettjét. Legújabb projektjük egy Duna-parti pihenőpark, aminek a működtetése érdekében megállapodást kötöttek az önkormányzattal.

A pénteki ünnepélyes avatáson a Váci Ifjúsági Fúvósegyüttes jóvoltából először térzene emelte a hangulatot, majd a klub váci elnöke köszönte meg a közreműködők anyagi és természetbeni támogatását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb polgármester-jelölt száll ringbe Vácon: a VVVE jelöltje dr. Csereklye Krisztina

– A Rotary legfőbb célja az önzetlen segítségnyújtás. Fontos alapértékei között szerepel a barátság, a szolgálat, a tisztesség és a közösségépítés. Jelen projektünk esetében is ezek a célok vezéreltek bennünket, amikor megálmodtuk a Rotary piknikparkot – mondta Molnárné Nagy Csilla elnök.

A klub elnöke rámutatott: napjainkban ismét igény mutatkozik a társasági élet hasonló tereinek megnyitására. A váci Rotary Club ezt felismerve tervezte meg a piknikparkot, amely a helybeliek szolgálatán túl praktikus pihenőhely lehet a kerékpárút használóinak és a vízi turisták számára is.

A pihenő a Ligettől a város felé eső Duna-parti területen található. A létesítményt Gondár György, a klub soros kormányzója adta át jelképesen Fördős Attila polgármesternek, aki elsősorban az önzetlenséget köszönte meg a társaságnak.

– Engedjék meg, hogy magam és a városom nevében megköszönjem önöknek a támogatást. És arra sarkalljam önöket, ha lehetséges még, hasonló szépeket álmodjanak mindannyiunk örömére. Ezennel ezt a piknikparkot átveszem, köszönetet mondva mindenkinek, aki ennek a megvalósításában részt vett fizikai munkával, szponzorációval, segítséggel – mondta Fördős Attila.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A köszöntőket a klub hagyományos színeiben pompázó kék-sárga szalag átvágása követte, majd postagalambok röptetésével, emléklapok átadásával és kötetlen beszélgetéssel fejeződött be a Duna-parti ünnepség.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!