Az önkifejezés legjobb eszköze – a jelszó: blogra fel!

Bizonyára nekünk is megvannak a kedvenc blogjaink, melyekre olykor-olykor visszatérünk ötleteket gyűjteni, vagy kikapcsolódni. Ugyanígy kedvenc bloggereink is lehetnek, akiknek nyomon követjük munkásságát. Amennyiben érezzük magunkban a kedvet és affinitást a blogolás elkezdéséhez, de úgy gondoljuk, hogy bonyolult, és fogalmunk sincs, hogyan vágjunk bele, akkor ez a cikk segíteni fog.

Tudjuk, milyen érzés, mikor történik velünk valami – legyen az jó, vagy rossz – és hirtelen nem tudjuk kivel megosztani, vagy csak épp nem egy 10 perces élménybeszámoló esne jól a lelkünknek, hanem egy hosszabb, terjengős beszélgetés. Mit tehetünk ebben az esetben? Kiírhatjuk magunkból, amik velünk történtek. Tehetjük ezt kulcsra zárt napló formájában, de sok esetben másnak is jól jönne, ha tanulni vagy épp merítkezni tudna a mi történetünkből, miért ne oszthatnánk hát meg másokkal is? Ennek legegyszerűbb módja, ha elkezdünk blogot írni!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Felfoghatjuk naplóként is, de vezethetünk blogot a saját életünk, gondolataink bemutatásán túl egyéb, minket érdeklő témákról, vagy a hobbinkról, műveinkről egyaránt. Számtalan módon kifejezhetjük önmagunkat, a lehetőség szinte határtalan.

Adunk néhány ötletet inspirációként!

● Indíthatunk blogot gyermeknevelés témában. Megoszthatjuk tapasztalatainkat, praktikákat, örömünket, kételyeinket. Higgyük el, nem csak nekünk fog jól esni, hogy kiírhatjuk magunkból ezeket az információkat, hanem sok esetben segíteni is tudunk vele sorstársainknak. Hiszen gondoljunk csak bele, nekünk is jól jön, ha valaki ellát minket tanácsokkal, tippekkel. Erőt ad, ha látjuk, hogy mások is ugyanazokon a folyamatokon mennek keresztül, mint mi.

● Vezethetünk naplót képek, videók formájában utazásainkról, hiszen ki ne szeretné másokkal megosztani, milyen gyönyörű helyeken járt. Szinte mindannyian szívesen büszkélkedünk az általunk készített fotókkal. Miért ne tehetnénk ezt a családunknál és barátainknál nagyobb közönség előtt is?

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

● Nagyon közkedvelt téma a DIY a blogok és hobby honlapok tekintetében.  A “csináld magad” tippek kimerülhetnek a barkácsolás, kertészkedés vagy háztartási trükkök témakörében egyaránt. Ha valamiben jók vagyunk,  mutassuk meg az érdeklődőknek!

● Amennyiben előszeretettel gyűjtünk be mindenféle információt egy bizonyos témával kapcsolatban, akkor ezeket is megoszthatjuk a hozzánk hasonló érdeklődésű emberekkel, megkönnyítve az ő dolgukat. Legyen szó veterán autókról, vagy hírességekről, városokról, tulajdonképpen bármiről, ami után szívesen kutakodunk és rendszerezett ismereteinket másokkal is megosztanánk.

Hogyan kezdjünk neki?

Miután a témát már kitaláltuk, azt kell eldöntenünk, milyen platformon kezdjünk neki első blogunknak.

Regisztrálhatunk ingyenes blogszolgáltatókhoz, melyen regisztrációt követően könnyedén kezdhetjük is a munkát. A blog nevét nem tudjuk teljes mértékben befolyásolni – a blogunk neve után pl. a .blog.hu végződés fog megjelenni a .hu helyett – és nagy valószínűséggel reklámok is lesznek blogunkon/ mellette. Ettől függetlenül, ha csak hobby célra szánjuk, teljesen megfelel ez a verzió is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Ha komolyabb célokra tervezzük, esetleg a későbbiekben az üzleti lehetőség is felmerül, akkor mindenképpen áldozzunk rá némi összeget és vásároljunk egy saját domain nevet, valamint webtárhelyet. Így nem csupán magunk választhatjuk a blog nevét, hanem teljes mértékben a mi tulajdonunkban is lesz, tehát ha a későbbiekben a blogszolgáltató megszűnne, ez a mi oldalunkra egyáltalán nem lesz hatással. A domain és tárhely megvásárlását követően egy ingyenes sablon segítségével könnyedén elkészíthetjük a blogot, és írhatjuk is az első bejegyzésünket. Blogolásra fel! (forrás: Rackhost.hu, fotó: Pixabay) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!