Viharkárok az Ipoly völgyében és a Dunakanyarban

Több helyen gondot okozott a hirtelen lezúduló esővíz a tegnap Pest megyében. Közel negyven esetben kellett beavatkozni a tűzoltóknak a megye területén. Elsősorban kidőlt fákat, leszakadt ágakat, villanyvezetékeket hagyott maga mögött a viharos erejű szél. A rövid idő alatt lehullott csapadékot sok esetben a vízelvezető árkok, csatornák nem tudták elvezetni, így több utat, volt ahol a vasúti pályát is ellepte a felgyülemlő esővíz, okozva ezzel problémát a közlekedésben.

A legtöbb bejelentés Pest megye északi részéről érkezett. Az első bejelentés délután négy óra előtt futott be a műveletirányításra. Nagymaroson, az Elsővölgy utcában a nagy mennyiségű esővíz egy ideiglenes aszfaltozást megemelt. Az út ettől függetlenül járható maradt, így ott a tűzoltóknak nem kellett beavatkozni.

Az Ipolydamásd és Letkés közötti útra a víz nagyméretű törmelékeket, faágakat sodort. A vízátfolyás miatt ezen útszakasz kis ideig csak csökkentett sebességgel volt járható. A vámosmikolai önkormányzati tűzoltók az útszakaszt megtisztították, illetve átvizsgálták.

Zebegényben a Dózsa György úton egy huszonöt méter magas kidőlt fa okozott gondot, veszélyeztette a forgalmat. A fát a váci hivatásos és a nagymarosi önkéntes tűzoltók darabolták össze, szüntetve meg ezzel a veszélyhelyzetet.

Vámosmikolán a Börzsönyi utcában egy tizenöt méteres fa dőlt lakóházra. A fát a vámosmikolai önkormányzati tűzoltók távolították el.

Zebegényben, a Napraforgó utcában szintén egy nagyméretű fa dőlt egy kerítésre, okozva ezzel gondot. A növényzetet a nagymarosi önkormányzati tűzoltók darabolták össze.

Ma reggel újabb bejelentések érkeztek a tegnapi viharkárokkal kapcsolatosan. Ezekben a percekben is dolgoznak a tűzoltók Zebegényben és Szobon. Több kidőlt fát távolítanak el az egységek – tudtuk meg Csámpai Attilától, a megyei katasztrófavédelem szóvivőjétől. (a fénykép Letkés és Ipolydamásd között készült – fotó: Vámosmikola ÖTP)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!