Óriási sikerrel zajlott le az első Ipoly Feszt

Első ízben rendezték meg az Ipolymenti településeket átölelő programsorozatot június 21. és 23. között hét, ebből öt magyar és két határon túli helyszínen. A háromnapos fesztivál célja az volt, hogy a színes programok kavalkádja mellett az idelátogatók megismerhessék a térség természeti kincseit és kulturális sokszínűségét.

A magyarországi helyszínek az Ipoly mentén húzódó Szob, Márianosztra, Vámosmikola, Kemence, valamint Ipolydamásd voltak, a szlovákiai oldalon pedig Ipolyszalka és Ipolyság csatlakozott a fesztiválhoz. Közel 100 programmal készültek a szervezők, mindhárom napra egészen kora délelőttől késő estig. A kulturális műsorok mellett számos családi- és gyermekprogram, kézműves foglalkozás, vezetett túra, illetve vízi sportok várták az idelátogatókat.

A fesztivál hivatalos megnyitójára pénteken kora este került kor sor Kemencén, ahol a világhírű Bogányi Gergely és a Vox Humana Énekkar adott hangversenyt, majd Szobon Nagy Feró és a Beatrice fokozta a hangulatot, akik óriási bulit csaptak. A második nap délelőttjén családi- és gyermekprogramok, vízi sportok és a túrázás kapta a főszerepet. Kemencéről indult közel 200 fő részvételével egy vezetett túra a Börzsöny nyugati gerincére a Hazajáró magazin két elismert műsorvezetőjével, Kenyeres Oszkárral és Jakab Sándorral. Az érdeklődés minden várakozást felülmúlt. Emellett Szobon sárkányhajózni lehetett, Ipolydamásdról kenutúra indult, Vámosmikolán pedig lovas napokat szerveztek népzenei és néptáncműsorral. A koncertek sora már délután elkezdődött: többek között bemutatkozott az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Talamba ütősegyüttes, a Váci Civitas Szimfonikus Zenekar, de operettműsorok is szerepeltek a repertoárban. Este pedig olyan neves fellépők szórakoztatták a közönséget, mint Freddie, Ladánybene 27, Hevesi Tamás és a Kiss Kata zenekar. Vasárnap a programok kavalkádja folytatódott, ahol a nap első felében szintén a gyermekprogramok kapták a hangsúlyt, majd a fesztivált egy hatalmas Bagossy Brothers Company  koncert és tűzijáték zárta. Külön kiemelendő, hogy a rendezvény ideje alatt egy ingyenes fesztiválbusz segítette a látogatók közlekedését.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A programok iránt hatalmas volt az érdeklődés, így remélhetőleg jövőre is megrendezésre kerül ez az egyedülálló kezdeményezés, mely abszolút hiánypótló szerepet tölt be a térségben. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!