Nincs mese, Galambos Péter az evezés állócsillaga

Az idén a svájci Luzern adott otthont az evezős Európa-bajnokságnak, melyen – vasárnap délelőtt – magyar győztes tiszteletére is szólt a nemzeti himnusz, Galambos Péternek köszönhetően. A Vác Városi Evezős Club kiválósága három világbajnoki érem és számos világkupa-siker után újabb kimagasló eredményt ért el, miután a könnyűsúlyú egypárevezős versenyszám A-döntőjében, szinte végig vezetve, imponáló magabiztossággal utasította maga mögé minden riválisát.

Galambos Péter immár több mint egy évtizede halmozza a sikereket a különböző nemzetközi versenyeken.

A sikerről az evezős szövetség a Facebook oldalán így számol be:

„A Luzernben rendezett Eb vasárnapján, a könnyűsúlyú egypárevezősök döntőjében Peti már közvetlenül a rajtban élre állt. A 2000 méteres táv felénél szétszakadozott a mezőny és sorrendben a magyar, lengyel, olasz versenyzők haladtak a döntő futam elején, csupán fél másodperc különbséggel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az 1500 méteres táblánál a lengyel versenyző 3 tizedmásodperccel átvette a vezetést Peti előtt, de ő ezt nem hagyta annyiban, elképesztő hajrába kezdett, és mindkét nyomában haladó ellenfelét otthagyva magabiztosan az élre állt a finisben. Peti 6:57:00 időeredménnyel, két másodperces fölénnyel elsőként haladt át a célvonalon, megszerezve élete első Európa-bajnoki aranyérmét!

2016-os Simon-Juhász győzelem után újra magyar evezős Eb győzelmet ünnepelhetünk!

Peti számára egy kevésbé ismert okból is különleges ez a siker. 2006 óta evez a világ élvonalában és gyűjti a szebbnél szebb eredményeket (eddig: 4 világkupa győzelem, 3 ezüst, 1 bronz; 2 egyetemi vb arany, 2 ezüst; 2 vb ezüst, 2 bronz; 1 Eb ezüst; 2 U23 vb ezüst), és a könnyűsúlyú evezés egyik legkiemelkedőbb alakjaként tartják számon. Viszont a mai napig még soha nem szólhatott neki a magyar himnusz, mert az Eb, illetve a vb arany hiányzott a gyűjteményéből. Eljött tehát ez a pillanat is számára. Lobogott a magyar zászló, csillogott az aranyérem, és zengett a Himnusz.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Szenzációs eredmény, szívből gratulálunk Galambos Péternek, és edzőjének, Rapcsák Károlynak!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!