Megújul a Földváry iskola informatikai hálózata

A közelmúltban a Váci Tankerületi Központ informatikus munkatársai felmérték a váci iskolák állapotát informatikai szempontból. A szakemberek megállapították, hogy az intézmények közül a Váci Földváry Károly Általános Iskolában az informatikai hálózat (LAN) nagyon elöregedett és ezért a működése sem megbízható.

Több cégtől árajánlatot kértek be a teljes rendszer újraépítésére, jelenleg a kiválasztott vállalkozóval való szerződéskötésnél zajlik, de a tényleges munka is hamarosan megkezdődhet, hogy a nyári szünet ideje alatt be is fejeződhessen.

– Mivel az iskolákban az elmúlt években jelentősen megnövekedtek a különböző internetre kötött eszközök száma – nem csak számítógépek, de a mobil eszközök is – ezért szükséges a növekvő forgalmat már valamilyen menedzselhető formában kezelni, tehát már nem elégséges az úgynevezett SOHO – otthoni/kis irodai – eszközök használata, el kell mozdulnunk a komolyabb, ipari jellegű eszközök felhasználásának irányába. A bejövő internetvonal sávszélességének optimális elosztásához az iskolákba, elsőként a most felújítandó Földváryban új, Mikrotik típusú, nagyteljesítményű routereket kívánunk beépíteni – mondta az Edukanyarnak Vidra András, a Váci Tankerületi Központ rendszergazdája.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!