Magasból mentés helyett most a panorámát nézhették

Június 5-én a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Váci Katasztrófavédelmi Kirendeltsége szervezésében, a Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, a Váci Rendőrkapitányság, valamint a Váci Fegyház és Börtön a Váci Tankerületi Központ segítségével a sportcsarnok  először adott otthont egy nem mindennapi bemutatókkal tarkított programnak. Az eseményt Meskó László tű. ezredes, kirendeltség-vezető nyitotta meg.

A szakmai előadásokat követően a kiürítési gyakorlat került végrehajtásra a rendvédelmi és katasztrófavédelmi bemutatók előtt. A sportcsarnok kültéri helyszínén, a hivatásos szervek kiállítóhelyeken is várták az érdeklődő iskolásokat, ahol lehetőség nyílt egyes felszerelések, eszközök megtekintésére, kipróbálására. A Váci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság magasból mentő gépjárművét is igénybe vehették a bátrabb érdeklődők, amellyel az északi városrész panorámáját csodálhatták meg – tájékoztatta lapunkat Farkas Csaba tű. alezredes, hatósági osztályvezető.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

A rendezvény célja volt, hogy az ide látogató tanulók és kísérőik számára tartalmas ismeretterjesztéssel szolgáljon, betekintést engedve a magyar rendvédelmi és mentőegységek áldozatos munkájába. Az esemény célja volt továbbá megmutatni, hogyan történik egy tömegrendezvény biztonságos lebonyolítása, esetleges veszélyhelyzet esetén a helyes viselkedési normák elsajátítása, melyből a jövőre való tekintettel a szakemberek szeretnének hagyományt teremteni.

Ezúton is köszönjük a támogatóknak, résztvevőknek és a fellépőknek! – teszi hozzá Farkas Csaba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!