Egy iskola és egy önkormányzat közös álma

A DDC Zöld Megoldás-pályázatnak köszönhetően 2019-ben újabb 6 környezetbarát kedvezményezés valósul meg. A korábbi évek egyik sikeres pályázója, Szokolya Önkormányzata a Szokolyai Cseh Péter Általános Iskolával összefogva indult és nyert a – környezettudatos kezdeményezések támogatására létrehozott – pályázaton. A megújult tankertet június 7-én ünnepélyes keretek között adták át.

2018-ban a település Önkormányzata a Szokolyai Cseh Péter Általános Iskolával közösen álmodta meg a Szokolya Zöld Szíve projektet, amely magába foglal egy ökológiai szemléletű, madárbarát tan- és élménykertet, ezzel is egy életre szóló iskolai élményt biztosítva a gyerekek számára.

A pályázat célja – a 2017-es „Életfa programhoz” hasonlóan – a környezettudatosságra nevelés, a természeti értékek megismertetése és megőrzése, valamint a közösségépítés. A megálmodott iskolakert időszakosan megnyitja a kapuit az érdeklődők előtt, bemutatókertként és szabadtéri olvasóteremként is funkcionálva.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A megszépült iskolakert ünnepélyes átadóját június 7-én tartották. A résztvevőket Némethné Pintér Csilla, Szokolya polgármestere, Nagy István agrárminiszter, Rétvári Bence, országgyűlési képviselő, a DDC részéről Szilágyi Zsolt, gyárigazgató, valamint Haraszti Gyula, az Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettese köszöntötte. Huszta Emma Anna a Cseh Péter Általános Iskola igazgatónőjének beszédét követően, az iskolásoké lett a főszerep. Rövid műsor után az ünnepélyes szalagvágással átadásra került a kert.

A DDC a projekt megvalósulásához 1, 5 millió forint támogatással járult hozzá.

A Duna-Dráva Cement Kft. nyolc évvel ezelőtt hozta létre a Zöld Megoldás-pályázatot abból a célból, hogy forrást biztosítson olyan fejlesztések, programok finanszírozására, amelyek a Váci és a Beremendi Cementgyár környezetében élők által használt közösségi terek kiépítésére, megszépítésére szolgálnak. A pályázat létrejötte óta mintegy 59 millió forint támogatást nyújtott a DDC.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A DDC Zöld Megoldás-pályázatáról és további aktuális projektekről bővebben a vállalat honlapján olvashat: www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!