A váci kórháznak kerekeztek össze 366 ezer forintot

Június 1-2-án újra jótékonysági kerékpározást szervezett az Amway országszerte hat helyszínen. Idén Vác is újra csatlakozott a programhoz: közel kétszázan segítettek a Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályának, s összesen 366 ezer forintot gyűjtöttek össze a kicsik gyógyítására.

Az Amway a „One by one” – Egyenként a gyermekekért nemzetközi kampánya keretében kiemelt figyelmet fordít világszerte, így Magyarországon is a gyermekek támogatására. A vállalat június 1-2-án ismét országos kerékpáros programmal segítette beteg gyermekek gyógyulását. A népszerű kezdeményezés öt éve indult Budapesten: az első jótékonysági kerékpározást a Bókay Gyermekklinika 175. évfordulója alkalmából hagyományteremtő céllal, 2014-ben rendezték meg, melyhez az Amway Hungária főtámogatóként csatlakozott.

Az esemény célja az volt, hogy a résztvevők 10 kilométer kerekezéssel és jelképes nevezési díjjal támogassák a kórház munkáját, emellett felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. A program akkora sikert aratott, hogy az elmúlt években az Amway és üzleti partnerei Budapest mellett országszerte több helyszínen is megszervezték az adománygyűjtő bringázást, ezzel segítve még több kisgyermek gyógyulását.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

Idén újra Vác is részt vett a programban: június 1-jén közel kétszázan kerekeztek a kis betegek felépüléséért. A résztvevők a Jávorszky Ödön Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya javára ajánlhattak fel adományokat. A támogatói jegyekből befolyt összeget az Amway megduplázta, a bringás akció eredményeként 366 ezer forint gyűlt össze, melyet az intézmény ápolási termékek minőségi cseréjére fordít majd.

Az Amway országos programjában idén összesen ezerháromszázan vettek részt, közel 3 millió forintot gyűjtöttek gyermekek támogatására. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!