Színház: a Jobbik váci szervezete közleményben reagált

A csütörtöki képviselőtestületi ülés egyik legnagyobb vitát kiváltó témája a Váci Dunakanyar Színház körül kialakult helyzet volt. Mint beszámoltunk róla, a képviselők név szerinti szavazással, kormánypárti voksokkal úgy döntöttek, hogy Kis Domonkos Márk igazgatónak fel kell mondania a még érvényben lévő, vele kapcsolatos két szerződést, a korábbiakat pedig nem hagyták jóvá utólagosan. A történtekkel kapcsolatban a Jobbik váci szervezete még az este folyamán közleményt adott ki.

„Vác Város Képviselőtestülete mai ülésén tárgyalta a Dunakanyar Színház ügyvezetőjének kérelmét. Az igazgató saját magával és közeli hozzátartozójával, illetve annak cégével az elmúlt időszakban szabálytalanul kötött, lejárt szerződéseit szerette volna visszamenőlegesen jóváhagyatni, valamit újabb szerződést nyélbe ütni.

A képviselőtestület mindkét határozati javaslatot nagy többséggel – beleértve kormánypárti voksokat is – utasította el, de facto megvonva a bizalmat az igazgatótól.

A Jobbik váci szervezete szerint Kis Domonkos Márknak ezek után nem maradt más választása, mennie kell!” – írják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kis Domonkos Márk közleménye: alaptalanok a vádak

A színházigazgató közleményét még az önkormányzat ülése előtt juttatta el szerkesztőségünkhöz, ebben azt írja, hogy az ellenzék tudatosan próbálja lejáratni őt és ezzel tönkretenni a város egyik legsikeresebb intézményét, amelyben magas színvonalú munka folyik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!