Az okosotthonban kapcsold össze a redőnyt a fűtéssel

Megháromszorozódik a magyar okosotthonok piaca, a következő 3 évben már minden tizedik háztartás okosotthonnak minősülhet – közölte az InfoRádió Okosvilág című műsorában a Chameleon Smart Home tulajdonosa, Szarvas Péter.

Harminc százalék a növekedés a múltbéli tapasztalatok alapján és a jövőben is ezzel számolnak az okosotthonok piacát tekintve iparági szereplők.Manapság már egy okosizzó miatt is azt mondják, hogy okosotthonról van szó.

Mint Szarvas Péter, a Chameleon Smart Home tulajdonosa az InfoRádióban elmondta, az okosotthon azt jelenti, hogy a különböző okoseszközök egymásról tudva és egymással kommunikálva működnek, ezáltal szolgálva az emberek kényelmét és a lakások biztonságosságát.

Számtalan funkció van egy okosotthonban, lehet okos a redőnyök vezérlése, összekapcsolása a fűtésvezérléssel, így nem melegszik túl a lakás adott esetben – hozott egy példát az okosotthon működésére Szarvas Péter.

Ide tartozik még a világításvezérlés és sok olyan, ismétlődő, unalmas dolog „okosítása” is, amit máskülönben minden nap nekünk kellene csinálnunk. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!