Nyugdíjasok szép napjai: majális és színházlátogatás

Pénteken tartották a Duna-parton, az Országzászló alatti területen a nyugdíjasok majálisát. A szervezők nem csak a váci idős embereket, hanem a környékbeli településeken élőket is meghívták, többen el is jöttek. A résztvevők jól érezték magukat, erről több beszámoló is megjelent a közösségi oldalon. A honvéd nyugdíjasok két nap múlva egy feledhetetlen színházlátogatáson is részt vettek, ahol az előadás végén Nemcsák Károly meghívta őket egy kis beszélgetésre.

„Köszönet Vác Város Idősek Otthona és Klubja igazgatójának, Szmolár Attilának, hogy idén is megszervezte ezt a jó hangulatú rendezvényt. A közel 300 résztvevő, váciak, nógrádiak, szentendreiek és budapestiek együtt szórakoztak, énekeltek, táncoltak. A kitűnő zenét a Panoráma zenekar szolgáltatta” – írja Szegedi János, az Esze Tamás Honvéd Nyugdíjas Egyesület elnöke.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci konferencia a reneszánszról

Ők ráadásként még egy vonzó programot is szerveztek tagjaiknak. Vasárnap a fővárosi József Attila színházban mintegy hatvanan közülük megnézték a nagy sikerű Fekete szárú cseresznye című. darabot. Az előadás keltette érzelmi feszültséget oldotta, hogy annak befejezése után Nemcsák Károly igazgató a váci csoport tagjait kötetlen beszélgetésre invitálta a színpadra.

Az erről készült kis videót itt nézhetik meg.

„Köszönjük a színház minden dolgozójának a nyugdíjasok irányában is tanúsított kedvességét, közvetlenségét” – írja Szegedi János. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!