Kézilabda tornával avatták fel a Petőfi iskola tornatermét

Nemrég újították fel a Váci Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermét, melyet a diákok már birtokba is vettek. Az ünnepélyes átadásra azonban május 24-én került sor, egy kézilabda tornával egybekötve, melyen két csapat, a GVM-Europe-Vác és az iskola diákjai mérték össze tudásukat.

A rendezvény elején Csánki Sándor iskolaigazgató köszöntötte a megjelenteket és a résztvevő csapatokat, majd köszönetet mondott a Magyar Kézilabda Szövetségnek a pályázati támogatásért, a Váci Tankerületi Központnak az önrész biztosításáért és Vác Város Önkormányzatának a tulajdonosi hozzájárulásért.

Verebélyi Ákos, a Váci Tankerületi Központ igazgatója is jelen volt az eseményen, aki arról beszélt, hogy korábban ide járt focizni és már akkor is látta, hogy a terem felújításra szorul.

– Tavaly adódott egy lehetőség, hogy ezt a tornatermet is felújítsuk az MKSZ segítségével. Azt gondolom, hogy nagyon fontos a tanulás, de legalább ennyire fontos a mozgás is. Ez legyen bármilyen jellegű is – mondta. Hozzátette: a Petőfi iskolában minden adott a sportolásra, hiszen nemrég az udvar is megújult.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Régi emlékeit idézte fel Mokánszky Zoltán, alpolgármester, aki egykor az iskola tanulója volt. Elmondta: mikor felsős lett, akkor építették meg a tornatermet, így már nagyon nagy szükség volt a felújításra.

– A testet és a szellemet együtt kell edzeni – hangsúlyozta a városvezető. Kiemelte: fontos szempont, hogy akár az MKSZ itt Vácon is megtalálhatja azokat a tehetségeket, akik öregbítik majd Vác hírnevét.

A Magyar Kézilabda Szövetség még 2015-ben írt ki először pályázatot önkormányzatok vagy intézményfenntartók részére, Országos Tornaterem Felújítási Program címmel. A Váci Tankerületi Központ több intézményével is részt vett a fejlesztési lehetőségben. A Váci Petőfi Sándor Általános Iskola tornaterme több mint 57 millió forintból újult meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!