Kézilabda: Kuczora Csenge szemfüles góljával győzelem

Izgalmas mérkőzésen nyert az idényzárón a váci női kézilabda-csapat idehaza. Az ellenfél ezúttal a Debrecen gárdája volt, amely számos alkalommal lepte meg lányainkat, de végül a szerencse és talán a nagyobb győzni akarás nekünk hozta el a győzelmet: GVM Europe-Vác – DVSC Schaeffler 35-34 (18-17).

A tabellán ötödik Vác otthonában szerepelt a Loki a női kézilabda NB I záró játéknapján. A DVSC a  Dunaújváros elleni drámai győzelemmel az utolsó előtti fordulóban bebiztosította a hatodik helyezését, ami nemzetközi kupaindulást érhet – tudósít a dehir.hu. A vendégek ennek ellenére egyértelműen a két pontért hajtottak. Egyébként a szombat esti váci meccsen szerepelt utoljára Loki-mezben Lotte Grigel, Anna Punyko és Madi Zamfirescu.

Hazai triplával kezdődött a meccs, a Loki első gólját Tóvizi Petra jegyezte a 4. percben. Gyorsan felzárkózott a DVSC, a 8. percben már döntetlen volt az állás (5-5), ám a félidő derekára ismét három góllal megugrottak a házigazdák (10-7). A 27. percben egyenlített a Loki (17-17), de aztán a szünetre egygólos váci vezetéssel vonultak a csapatok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A második játékrészben ismétlődött a koreográfia: üldözte vendéglátóját a debreceni együttes, mely kisebb-nagyobb hátrányát a 49. percre dolgozta le (29-29). Kétgólos előnybe került a Vác, majd az utolsó öt percre ismét döntetlennel fordultak a csapatok (33-33). Kuczora Csenge hetesét Bordás Réka még egalizálni tudta, de tíz másodperccel a mérkőzés vége előtt büntetőhöz jutottak a házigazdák. Szabó Dóra védte a hetest, a kipattanóból viszont Kuczora megszerezte a váciak győztes találatát. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!