Játékos április a szabadban!

A Duna-Dráva Cement Kft. a hagyományokhoz híven idén is megrendezte középiskolás diákok számára két fordulós környezetvédelmi vetélkedőjét, ezúttal ismét a Váci Cementgyárban. Áprilisban további kültéri aktivitással is bővítette társadalmi felelősségvállalási programját.

A DDC fenntarthatósági törekvésein keresztül évek óta aktívan tesz a környezete védelméért, természeti kincseink megőrzéséért.  Anyavállalatának, a HeidelbergCement Groupnak a nemzetközi környezetvédelmi stratégiájához illeszkedően célul tűzte ki többek között az ökológiai lábnyom csökkentését, a körkörös gazdaság ösztönzését és elkötelezett az őt körülvevő közösségek szociális és gazdasági fejlődésének támogatása iránt.

Éppen ezért több kezdeményezést is útjára indított az elmúlt évek, évtizedek során: a Zöld Megoldás-pályázatot, a DDC a Tehetségekért ösztöndíjprogramot vagy a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot. 2019-ben pedig tovább bővítette az aktivitások körét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Egy szemtanú feljegyzései - A Migazzi Zarándokház és a PüspökVác látogató és rendezvényközpont története a II. világháború előtt és után

Töretlen a népszerűsége a Zöld Alternatíva Vetélkedőnek

Április 26-án ötödik alkalommal rendezték meg a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Napot. Az elmúlt években a Váci, illetve a Beremendi Cementgyár környékén élő középiskolások izgalmas és elgondolkodtató feladatok segítségével, egy csipet humorral fűszerezve ismerkedhettek meg a cég működésével.

A vetélkedő első fordulóját április elején tartották, amely a vállalat egyik új kezdeményezésére, a DDC Zöld Város Programra épült. A regisztrált csapatok a cementgyárral és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd a váci KRESZ-park területén növényeket és fákat ültettek, végezetül pedig „Land art”-ot készítettek. Az esemény sztárvendége Puskás Peti volt, aki lelkesen támogatta a Zöld Alternatíva Vetélkedő versenyzőit.

A DDC számára fontos, hogy a kétnapos (április 5-6.) önkéntes program során elültetett fák és növények az idő előrehaladtával is gondozva legyenek, ebben megbízott szakemberek és DDC-s munkavállalók fognak segíteni, akik folyamatosan öntözik és gyomtalanítják majd a területet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

Az április végi döntőbe jutó 6 legjobb csapat az ügyességi feladatok mellett a környezettudatos cementgyártással, valamint az alternatív tüzelőanyagok használatával kapcsolatos feladványokat oldott meg. A csapatok kreativitásukat is megmutathatták a cementes zsákokból készített ruhák és a DDC-s cementből készített beton ékszerek divatbemutatóján. Végül a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium diákjainak Betonkay fantázianevű csapata bizonyult a legjobbnak. Második helyezett lett a Váci Madách Imre Gimnázium Evolurkók csapata, míg a harmadik helyen a Boronkay György Műszaki Szakgimnázium és Gimnázium csapata, az Axolotlok végzett. Munkájuk elismeréseként értékes nyereményeket vihettek haza.

A vetélkedőről készült részletes beszámoló a DDC honlapján is elérhető: www.duna-drava.hu/zold-alternativa

Az új társadalmi felelősségvállalási kezdeményezésről részletek szintén a vállalat honlapján találhatóak: www.duna-drava.hu/zold-varos

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!