Esős hétre számíthatunk Vácott és környékén is

Az elmúlt hétvégén sokan vacogtak a hidegben, azok voltak a szerencsések, ahol be lehetett kapcsolni a fűtést. A vacak idő sajnos folytatódik. Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn még sokfelé lesz esős az idő, a délután második felében északnyugaton szűnik meg először nagyobb területen a csapadék.  Az északias szelet erős, viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul. Nem lesz front térségünkben.

Kedden már valamivel szakadozottabb lesz a felhőzet, rövid napos időszakokra mindenhol számíthatunk. Kevés jelentéktelen zápor északkeleten alakulhat ki. Az északi-északnyugati szelet sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Reggel többfelé fagypont közelébe hűl a levegő, délután a legmelegebb órákban 13 és 17 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán változóan napos-felhős időre van kilátás, csapadék nem valószínű. A Dunántúlon erős, viharos lökések kísérhetik a délies szelet. Hideg lesz a reggel, délután 14-19 fokot mérhetünk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Csütörtökön ismét országos eső érkezhet. A kissé szeles időben mindössze 10-17 fokra van kilátás. Pénteken már 15-20 fokig melegszik a levegő, de erős marad a szél és záporok, zivatarok is várhatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!