Egyetemisták jártak a váci óvodákban

A Szent István Egyetem Tájépítész hallgatói az idén a váci óvodásoknak tartottak környezetvédelmi foglalkozásokat, melynek témája a „táj” volt. Nem csak az óvodásoknak volt ez rendkívüli, foglalkozás, hanem a hallgatóknak is, akik tájépítész mérnöknek készülnek. Nekik ez a május 15-i nap érdekes kitérő volt a környezeti nevelés témakörében.

Önként választották ezt a tantárgyat, és határozták el, hogy a tankör 4 csoportja meglátogat egy-egy váci óvodás csoportot (Vám utca, Eötvös utca, Sirály és a Diófa utcai óvodákat), és környezetvédelmi foglalkozást tart nekik.

A prezentációba bele kellett adniuk minden intuíciós és eddig még nem tapasztalt pedagógiai képességüket ahhoz, hogy fenntartsák a gyerekek figyelmét és elkápráztassák őket. Minden csoport más és más, színesebbnél színesebb kreatív eszközökkel készült a foglalkozásaira.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

Az óvodások először nem tudták mire vélni az egyetemistákat, de hamar megbarátkoztak az újdonsült tanerővel, kiváltképp az óvó bácsikkal, ami manapság ritkaságszámba megy. Természetesen ez az első pedagógiai találkozás az első pillanatban a hallgatókat is izgalommal töltötte el, hiszen ez egy igazán speciális szerepkör egyedi témakörrel, amit, mint kiderült, nagyon jól el tudtak magyarázni az ovisoknak, akik játékosan tanultak környezetvédelmet egy délelőtt erejéig.

– Már az 1990-es évektől minden évben jelen vannak a hallgatók a város életében – meséli Bíró György a program szervezője, és minden évben hozzátesznek valami fontosat a város életéhez, legyen az egy előadás, egy új tanösvény a Naszály hegyen, egy fasor ökológiai felmérése, vagy egy természetvédelmi terület rehabilitációja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a 95 esztendős Tamás Pált

A program ősszel folytatódik, amikor a hallgatók tájépítészeti tervezési feladatok megvalósítása miatt fogják felkeresni városunkat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!