Csomagolásmentes május: szombaton Vácott is

Környezettudatos váciak szervezésében Vác is csatlakozott a hulladékmentes vásárlási hónaphoz. „Reméljük, hosszú távon mindenki visszatér a tudatosabb bevásárláshoz, ahogy szüleink, nagyszüleink vásároltak, saját szatyorral, kosárral, dobozzal – hogy minél kevesebb rövid életű műanyagszatyorral terheljük környezetünket!” – írják felhívásukban a szervezők.

Az eseményről a Facebookon is lehet olvasni, a friss információk ott jelennek meg.

A szervezők célja, hogy felhívják a vásárlók és az árusok figyelmét arra, hogy csomagolás nélkül is lehet vásárolni és műanyag nélkül is van élet.

Mit kérünk tőled?
Gyere el a megbeszélt időpontra és helyre.
Árasszuk el egyszerre, együtt a piacot, és vásároljunk csomagolás nélkül.
Azért hogy igazán felhívjuk magunkra a figyelmet, kérünk minden résztvevőt, hogy ZÖLD színű fölsőben (pl. póló) érkezzen!
Hozd el a kedvenc zsákjaidat, dobozaidat, kosaradat, textil szatyraidat, vagy akár a banyatankodat is, és NE KÉRJ ZACSKÓT a vásárláskor.

A május 18-án szombaton sorra kerülő flashmobra gyülekezés 9:30-tól 10 óráig a kupola alatt. Majd ezt követően 11 óráig tartana maga a program, aminek keretében mindenki megvásárolná a kívánt termékeket hulladékmentesen. A végén, 11 órakor készítenek egy közös képet, amin a vásárolt termékekkel lennének láthatóak a résztvevők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A Vác Városért Választási Egyesület képviselő-jelöltjei az önkormányzati választáson

A szervezők – Vácott a Bagolybükk Környezet- és Természetvédő Egyesület – kérnek minden résztvevőt, hogy a vásárlást udvariasan, jókedvűen, tisztelettudóan végezze el. Azt lássák az emberek, hogy hulladék nélkül sokkal boldogabb az élet!

Az eseményt országos szinten a JÖN Alapítvány (Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány) kezdeményezte Csomagolámentes május néven. További információk itt olvashatók. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!