A Madách gimi csapata színezte ki az alsóvárosi aluljárót

A vasút megígérte, a Madách gimi diákjai teljesítették. Néhány napja a munkások szép hófehérre festették az alsóvárosi gyalogos vasúti aluljárót, s most elkészült a remekmű, amely a Madách Imre Gimnázium 10/B osztályos rajztagozatos tanulóit dicséri. Mint korábban megírtuk, a festéket a vasút adta, s a tervet egy szakmai zsűri hagyta jóvá.

A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. A Színezd Újra! alkotói napok 2017-es pályázatának köszönhetően akkor 2-2 fővárosi és vidéki aluljárót festettek ki a nyertes pályázatokat benyújtó általános és középiskolai csoportok.

A sikeresen zárult kezdeményezésnek köszönhetően tavaly újra meghirdették a pályázatot a MÁV kezelésében álló vasúti gyalogos aluljárók dekorációs falfestésére már a korábbinál szélesebb alkotói kört megszólítva. Sok gyönyörű pályázat érkezett, ezért úgy döntött a vasúttársaság, hogy az eredetileg kijelölt hat gyalogos aluljárón túl (Budapest–Mexikói út, Bicske, Mende, Pilis, Vác–Alsóváros és Vecsés) további négy helyszínt (Üllői úti vasúti híd, Kelenföld, a Gyermekvasút hűvösvölgyi végállomása, illetve Sülysáp) is bevon az akcióba.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A győztes pályázókkal folytatott személyre szabott egyeztetés eredményeként a kivitelezések novemberben kezdődtek és most tavasszal folytatódtak. Az alsóvárosi aluljáró festésére két jó pályázat érkezett, közülük a gimnáziumi rajzszakos osztálya kapta ezúttal a lehetőséget.

Most már csak azt kellene elérni, hogy mások is tiszteletben tartsák a nagy lelkesedéssel és odaadással elkészült falfestést. (fotó: Facebook – Kiss Zsolt)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!