A dalban megmutatta magát, hamar népszerű lett

Köteles Leander 2009-től zúzza a metált, először a Leander Rising-gal, majd a Leander Kills-szel, emellett pedig a poposabb Amigod zenekarnak is tagja. Hamarosan a váci közönség is találkozhat ismét vele, hiszen az idei Váci Világi Vigalom egyik fellépője.

  • Minek köszönhető a zenekaraival elért siker gyorsasága és tartóssága?

– Nem lehet erre úgy válaszolni, hogy ne tűnjön nagyképűnek, de személy szerint a hitelességben és az alázatban hiszek. Persze ott van még egy fantasztikus menedzsment is a zenekar mögött, de mindennél fontosabb a jó dal.

  • Ön szerint mi vezetett a rock műfajának növekvő népszerűségéhez a Vigalomhoz hasonló fesztiválokon?

– Szerintem a rock és metálzene tudja a legnagyobb hatást elérni élőben. A világban egyre több feszültség van sajnos, és ezek levezetésére nincs is jobb műfaj, mint a metál. Másrészről kicsit elfáradt a nép a középszerű poptól.

  • 2015-ben a Leander Rising-gal, 2017 óta pedig minden évben a Leander Kills-szel jutott be A dal című műsor harmincas elitjébe. Jó felületnek tartja a zenekar megjelenésére a műsort vagy a metál/rock műfajának népszerűsítése a cél?
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

– Az egyik legjobb felület itthon. Nem hiszek a tévés szereplésekben, de A dalban egyszerűen csak odamegyünk, lát minket többszázezer ember és talán eljutunk olyanokhoz, akiknek tetszene, amit csinálunk, de még nem tudnak rólunk. Nagyon sok hozadéka volt eddig is.

  • Tavasztól őszig egymást érik a különböző szabadtéri fesztiválok, koncertek. Egy szezon alatt hányszor lép fel az együttes? Mindig ugyanaz a repertoár?

– A repertoárt folyamatosan változtatjuk, mivel még csak fél éve jelent meg az új lemez. Évente 70-90 koncert van körülbelül, de mindig a nyár a leghúzósabb.

  • Nemrég megjelent az együttes harmadik nagylemeze is. Ha egy mondatban össze kéne foglalnia, akkor mi ennek a lemeznek a mondanivalója, mit mondana?

– Ez a lemez szövegét tekintve egy változó korszakomról szól, ahol lázadó és életet igenlő fiatal énemből felelősségteljes felnőtt próbálok lenni.

  • Tervezi, hogy nyitnak a Kárpát-medencén túli területekre és ott is szerveznek fellépést?

– Rendszeresen járunk a környező országok magyarlakta területeire, és igen, tervek között szerepel a nyugat felé történő nyitás is.

  • Tavaly az Amigod nevű formációval lépett színpadra városunkban, a fellépés előtt vagy után volt-e valamennyi ideje arra, hogy egy kicsit belenézzen a vigalmi eseményekbe? Mi a véleménye a Váci Világi Vigalom összművészeti fesztiválról?

– Nagyon jól éreztük magunkat, Vác gyönyörű város, még az is komolyan az eszembe jutott, hogy odaköltözök, mert ráadásul közel is van. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!