Teljesen megújulhatnak őszig a Liget fái

A SZAVAD Egyesület felhívására több vállalkozó és magánszemély is jelentkezett, támogatva ezzel azt, hogy 50 darab új facsemete kerüljön a Ligetbe elültetésre. A szombati napon közel negyvenen jelentek meg – idősek, fiatalok, családok egyaránt – hogy helyükre kerülhessenek a japán akácok.

A helyszínen Matkovich Ilona, a szervezet önkormányzati képviselője a Váci Naplónak elmondta: tavaly, mikor részt vett a Liget-takarításon, akkor hallotta, hogy a jelenlegi fák 80 százalékát ki kellene vágni, annyira el vannak öregedve.

-Az egyesülettel ezért azt gondoltuk, hogy tavaszra akciót hirdetünk, hogy ültessünk 50 fát a Ligetbe. Két részben lesznek elültetve, hiszen nagy munka, ősszel folytatjuk. Az akciót a Facebookon hirdettük meg, de Bíró György is sokat segített – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A kezdeményezést a SZAVAD Egyesület tagjai 200 ezer forinttal támogatták, de emellett számos felajánlás érkezett cégektől és magánszemélyektől is. Az összeg, amely összegyűlt meghaladja az 500 ezer forintot, egy fa ára 20 ezer forint volt – tudtuk meg.

Matkovich Ilona végül hozzátette: az egész faültetés egy igazi közösség építő program lett. Bízik benne, hogy a lakosság az aszályos időben gondozza, öntözi majd a most elültettet japán akácokat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!