Színház: tavaszi vidámság és kellemes szórakozás

Ugyan az évad a végéhez közeledik, a Váci Dunakanyar Színház ezúttal is igyekezett kivételes repertoárral elkápráztatni a nézőket. És ami még ezután jön: az édesanyák hétvégéjét követően, május 10-én Puskás Peti főszereplésével A hazug történetével indítják a tavasz utolsó hónapját.

Carlo Goldoni káprázatos, helyzetkomikumokkal tarkított előadása kettős érzést alakít az emberben: szeretné, hogy a folyton füllentő Leilo lebukjon, és fény derüljön a lódításaira, ám a másik oldalról szurkol a szerethető főhősnek, hogy elnyerje kegyét szíve választottjának.

Az aranyhajú leányé a főszerep május 12-én, akit egy hatalmas torony tetejében tart fogva mostohája, melyre csak hosszú haján felmászva lehet feljutni. Aztán ahogy az a mesékben lenni szokott, megjelenik a herceg, egymásba szeretnek a fiatalok, ám hatalmas áldozatokat kell hozniuk kapcsolatuk beteljesedéséért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Május 14-én a drámák vizére hajózunk, a Ványa bácsi repíti Csehov világába a nagyérdeműt. Elfojtott érzelmek, ki nem mondott szavak, féltékenység, beteljesületlen, reménytelennek tűnő szerelem. Az elképesztő előadást, melyet június 11-én állítanak színpadra Pécsett, a POSZT versenyprogramjába is beválasztották.

A zene, a zene, a zene kell! Természetesen a május sem múlhat el muzsikaszó nélkül. 24-én a Luxemburg grófja című nagyoperetten mulathat a közönség. A Pozsgai Zsolt átdolgozásában színpadra állított műben a szerelem, a társadalmi különbségek, az operett törvényei állnak középpontban. Vajon megoldódnak az oly reménytelennek tűnő problémák?

Ha már zene, ne feledkezzünk meg a hatalmas sikernek örvendő slam poetryről, a Canterbury mesékrők sem! Az április 7-én bemutatott előadás 5 képtelennek tűnő történetet mutat be, melyek egyik kuriózuma, hogy korántsem a jól megszokott, egyhangú happy end-es befejezésekkel zárulnak. Ha kíváncsi vagy, milyen köntösbe bújtatta a szerzőpáros, Mihály Tamás és Horváth Péter a darabot, ne maradj le a május 25-ei előadásról! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!