Parányi Adomány Húsvétkor a városháza dolgozóitól

Rászorulóknak gyűjtöttek Húsvétra a váci polgármesteri hivatal dolgozói. Csokoládé, cukor, olaj, egyéb tartós élelmiszer és játék is került azokba a kis csomagokba, amelyeket az intézményfelügyeleti és humán osztály gyűjtött össze a dolgozók összefogásával.

Ez már a második Parányi Adomány gyűjtés, amelyhez szinte mindenki csatlakozott a hivatalban.

Egyre többen fogtak össze, kezdtek már hetekkel ezelőtt gyűjteni a rokonokat is belevonva, hogy Húsvétkor eljuttassák apróságaikat azokhoz a családokhoz, ahol csak ritkán jut lehetőség az ajándékozásra. A rászorulókat az adományozók, az intézményfelügyeleti és humán osztállyal, illetve a Váci Család- és Gyermekjóléti Központ segítségével választották ki.

A Parányi Adomány gyűjtés kezdeményezője Deákné dr. Szarka Anita elmondta: az ünnepek közeledte előtt a kollégái már érdeklődtek, hogy meglepetéscsomajukat, ajándékaikat hogyan adhatják át.

– Azt gondolom, hogy ez is bizonyítja, hogy az akció, amelyet még csak néhány hónapja indítottunk nem csak sikeres volt, egyre több embert buzdít összefogásra és egyben úgy tűnik, hagyomány lesz belőle. Hagyománnyá válik, hogy önzetlenül, összefogással örömet okozunk olyan családoknak, ahol a hétköznapokban is komoly gondokkal küzdenek – mondta Deákné dr. Szarka Anita jegyző.

A személyes meglepetéseken kívül volt, aki anyagi segítséget nyújtott. Összesen  12 családnak jutott az adományokból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!