Jövő héten adják át a Petőfi iskola felújított tornatermét

A Magyar Kézilabda Szövetség még 2015-ben írt ki először pályázatot önkormányzatok vagy intézményfenntartók részére, Országos Tornaterem Felújítási Program címmel. A Váci Tankerületi Központ több intézményével is részt vett a fejlesztési lehetőségben. A Váci Petőfi Sándor Általános Iskolánál a tornaterem teljeskörű felújítására pályáztak.

Jövő héten adják át a diákok részére az elkészült sporttermet – tudtuk meg Csánki Sándor igazgatótól. Elmondta: utoljára 18 éve volt nagyobb felújítás az iskolában.

– Iskolánk vállalta, hogy együttműködik a Magyar Kézilabda Szövetséggel a fejlesztés miatt. Az egyik tanárunk kézilabda edző is, így már eddig is nagy hangsúlyt fektettünk erre a sportágra. Emellett intézményünk a Dunakanyar Kézilabda Akadémiával együttműködve olyan diáklányokat is fogad majd, akik a gimnázium előtti utolsó évüket itt töltik el nálunk és közben intenzív edzésen vesznek majd részt – mondta. Az intézményvezető köszönetet mondott a diákoknak, szülőknek és pedagógusoknak is a türelemért, melyet a kivitelezés ideje alatt tanúsítottak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Moórné Horváth Beatrix, a Váci Tankerületi Központ üzemeltetési vezetője elmondta: a Váci Tankerületi Központ a fejlesztési önrész 30 százalékát átvállalta az önkormányzattól.

– Tulajdonosként az önkormányzattól megkaptuk az engedélyt, ennek a birtokában tudtunk pályázni. A Petőfi iskola tornatermének a felújítása nettó 38 millió forintot tett ki, ennek a 30 százalékát vállalta át a tankerület. Egyéb helyeken is pályáztunk, Szentendrén és Pomázon át, Sződön egészen Szobig, így több intézményünkben is megújultak a termek – mondta. Hozzátette: a pályázat ötödik ütemében is két projektet támogatásra érdemesnek találtak, így a jövőben többek között a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tornaterme is felújításra kerül majd. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!