Háborog a polgi, nyomravezetői díjat tűztek ki

Háborog a polgármester: még alig vannak túl a közösségi szemétszedésen, az egyik megtisztított területen máris nagy mennyiségű, valószínűleg építkezésből származó törmeléket raktak le az éj leple alatt. Az önkormányzat 50 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki – olvasható Juhász Béla sződligeti polgármester szerkesztőségünknek elküldött közleményében.

A sződligeti természetkedvelő polgárok ebben az esztendőben is igen aktív tevékenységgel csatlakoztak az országos környezetvédelmi akcióhoz, a TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. A település felnőtt lakosai közül mintegy félszáz felnőtt és több tucat lelkes gyerkőc két hétvégén is azon dolgozott vidám hangulatban és sikeresen, hogy a közösségi együttélés alapvető szabályait is felrúgók faluromboló szemetelését többé-kevésbé eltüntesse szeretett településén.

„Az első csoportos szemétszedés alkalmával a Duna-parton, a kerékpárúton szorgoskodtak. Majd a napokban a vasútállomás melletti ligetes területet szabadították meg a sajnos nem csekély mennyiségű szeméthalomtól. Önkormányzatunk és a magam nevében ezúton is hálás köszönetemet fejezem ki mindazoknak a valódi sződligeti lokálpatriótáknak, akik segítették a sikeres munkát.

Ugyanakkor megdöbbenve fedeztük fel a mai napon, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó erdőségben a képen látható – nagy mennyiségű, valószínűleg építkezésről származó – törmelékanyag került illegálisan szétszórásra ismeretlen tettes által. Tájékoztatom önöket, hogy Sződliget Nagyközség Önkormányzata 50 ezer forint jutalmat ajánl fel annak, aki segít az emberi normákat semmibe vevő alattomos gaztett elkövetőjének megtalálásában” – írja Juhász Béla.

A polgi hozzáteszi: „Állítsuk meg közösen a szemét szemetelőket!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!