Városháza: a késés miatt nem lesz késedelmi pótlék

Március 6-án megkezdte a Magyar Posta a Vác Város Önkormányzatához fizetendő adókról szóló, közel 21 ezer  egyenlegközlő és a hozzá tartozó csekkek kézbesítését. A posta ígérete szerint a fizetési határidő előtt, március 14-ig minden adózóhoz eljutnak a küldemények. Ebben az évben – tekintettel arra, hogy március 15. péntekre esik – március 18., hétfő a csekkek befizetésének a határideje. A rövid határidőre való tekintettel, amennyiben a csekkek fizetési határidőt követően kerülnek befizetésre, késedelmi pótlék nem kerül felszámításra.

Ettől az évtől három adónem – a magánszemélyek kommunális adója, a gépjármű adó, az iparűzési adó – esetében a kipostázott csekkek már QR kódot is tartalmaznak, mely lehetőséget nyújt arra, hogy az adózók átutalással, illetve postai befizetéssel történő teljesítésen kívül okostelefon segítségével, sorban állás nélkül tudják teljesíteni adóbefizetési kötelezettségeiket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Lakossági fórum környezeti szennyezésről - Április 2-ig lehet kérdéseket küldeni

Mivel az új csekkek előállítása miatt idén a megszokotthoz képest később kezdődött meg a küldemények kézbesítése, az ezzel okozott kellemetlenségekért szíves megértésüket kérjük. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!