Váciak, figyelem: a Váci út a legbalesetveszélyesebb

Kiderült, hol vannak Budapest legveszélyesebb útjai. Nem meglepő módon a legtöbb baleset a váciak által is sokat használt Váci úton történt, de egy rövidebb szakaszra leszűkítve nem az végzett az élen.

Budapestet tekintve a Váci úton, az Üllői úton, valamint a Pesti úton volt a legtöbb személyi sérüléssel járó közlekedési baleset 2018-ban. Sokkoló, de sajnos igaz: tavaly több személyi sérüléses közúti közlekedési baleset történt Magyarországon, mint az azt megelőző évben.

A KSH legfrissebb adataiból a Vezess összeállított két érdekes listát a különösen veszélyes budapesti utakról. A legtöbb baleset alapján készült lajstrom élén a Váci út végzett, ahol tavaly 90 baleset történt. A nem túl előkelő versenyben az Üllői út és a Pesti út következik.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vonat elé hajtott egy autós a vácrátóti átjáróban

Mint látható, ennek a toplistának az első három helyére alapvetően a hosszabb utak kerültek, de egészen más a kép, ha figyelembe vesszük az utak hosszát is, és azokhoz arányosítva vizsgáljuk meg a balesetszámokat. Eszerint a főváros legveszélyesebb útja az Andrássy út, amelynek 2 kilométerén 37 ütközés történt.

Ebben az összevetésben a József körút és a Margit körút került még fel a képzeletbeli dobogóra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!