Ünnepeltek a galambászok: díjkiosztás és vacsora

A Váci Reménység Egyesület galambász szakosztályánál hagyomány, hogy szárnyas büszkeségeik szokásos év eleji bemutatója után ünnepi taggyűlésen vehetik át a serlegeket és okleveleket a népszerű díszgalamb seregszemlén díjat kiérdemlő tagtársak. A március 14-én tartott ünnepi taggyűlésen Galba Tamás szakosztályvezető kiemelkedően sikeresnek értékelte évnyitó bemutatójukat.

„Minden korábbinál több érdeklődőt vonzott díszgalambjaink seregszemléje. Külön öröm, hogy egyre több óvodai, iskolai csoport jön el az eseményre. Az idén például még Szendehelyről is érkeztek gyerekek buszos kirándulás keretében” – emelte ki Galba Tamás.

Hozzátette: újra szívesen bemutatkoznának galambjaikkal a Váci Világi Vigalom programjában.

Mokánszky Zoltán alpolgármester is köszöntötte a galambászokat az ünnepi taggyűlésen. A városvezető örömmel nyugtázta, hogy a Nemzet Sportvárosa címet is elnyert Vácon szép számban vannak, akik díszgalambok tenyésztésével foglalkoznak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

„A galambászkodás felelős kedvtelés, a tenyésztők példát mutatnak állatszeretetből, kiállításaikkal pedig nagyon sokaknak élményt adnak” – fogalmazott az alpolgármester.

Kifejezte reményét, hogy a fiatalabb korosztályokból is többen kedvet kapnak a jövőben a galambtenyésztéshez, mint fogalmazott, ennek elősegítése az egyik legnagyobb kihívás a szakosztálynak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!