Nyögvenyelősen ugyan, de hozták a kötelezőt a lányok

Nagy csatában nyerte a váci női kézilabda-csapat pénteken este Békéscsabán. A küzdelemre jellemző, hogy felváltva vezettek a csapatok a mérkőzésen, ám az utolsó öt percben a mi négy gólunkra csak eggyel tudtak válaszolni a hazaiak, így mi örülhettünk a végén: Békéscsabai ENKSE – GVM Europe-Vác 28-31 (17-17).

A meccs elején a házigazdák egy szál virággal köszöntötték a játékosokat nőnap alkalmából, aztán a sípszó után már cseppet sem nőies küzdelem alakult ki a pályán. A kemény harcok ellenére nem volt durva az összecsapás.

Rögtön belecsaptak a csapatok és mondhatjuk, hogy potyogtak a gólok. A 13. percig már 16 gólt láthattak a szurkolók (9-7), addig felváltva estek a gólok, ám amikor házigazdák kétgólos előnybe kerültek, Szilágyi Zoltán azon nyomban kikérte első idejét. Ez sem sokat változtatott a játék képén, továbbra is hullámzó volt a teljesítmény mindkét oldalon. A szünetben 17-17 volt az eredményjelzőn, összesen tehát 34 gól esett a 30 perc alatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

A Békés Megyei Sport Extra tudósítója szerint a szünet után feljavult a hazaiak védekezése, és a támadó kedvük sem lohadt, jutalmuk: ismét háromgólos előny. Persze a Duna-partiak sem hagyták annyiban, foggal-körömmel küzdöttek ők is, a 41. percben egálra hozták a találkozót. S mivel szokott járni egy ilyen helyzet? Időkérés. Ami után Dijana Jovetic jóvoltából a vezetést is átvették a vendégek (nem mellesleg a váciak szélsője az első félidőben eredménytelen volt, most viszont tíz perc alatt háromszor is betalált).

Lankadt a csabaiak koncentráció képessége, bátortalanná váltak a támadások, de ez részben a csereként beállt Bukovszky Anna kapusnak is köszönhető volt, aki remek napot fogott ki. A végjátékban a junior világbajnok Kácsor Gréta ontotta gólokat, amivel nem engedte a csabaiakat közelebb lépni hozzájuk. Végül a rutin győzött, de a papírformának ígérkező találkozó akár döntetlennel is zárulhatott volna, ugyanis nagyon szépen küzdöttek az előrés lányok – keseregnek a hazaiak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Két pontot Pilisen hagytunk

„Tizennyolc pontunknak kellene már lenni, de ezúttal saját magunkat vertük meg” – mondta a meccs végén bosszúsan a csabai tréner, Horváth Roland.

Szilágyi Zoltán persze sokkal elégedettebb volt:

„Fásultan kezdtünk, az első félidőben nem állt össze a védekezésünk. Sok az ekkor bekapott 17 gól. A fordulás után nagyot küzdött a csapat, védekezésben és támadásban is alaposan feljavultunk. Nagy öröm, hogy a csereként beállt Bukovszky Anna kapus ilyen remek teljesítményt nyújtott. Végül egy küzdős mérkőzésen sikerült nyernünk egy jól harcoló Békéscsabával szemben.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments