Ne rúgd szét az új szemeteseket! – kérik a horgászok

Húsz, saját készítésű szemetest helyeztek ki a Ligeti tó horgászai a hét közepén, körben a parton. A régiek ugyanis nem váltották be a reményeket, a zsákokat gyakran megtépte a szél, a kóbor állatok, vagy éppen néhány unatkozó ember. Kérik az arra járókat, hogy tiszteljék a munkájukat és ne tegyék tönkre azt, amit csináltak.

Szerdán délután a munka közben rövid sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen Matkovich Ilona (SZAVAD) önkormányzati képviselő és Mezey Helga városi főkertész társaságban. A faanyagot a horgászegyesület vásárolta, önkénteseik készítették a ládákat, a festék megvásárlásához a SZAVAD egyesület járult hozzá. A Váci Városfejlesztő Kft a főkertész közreműködésével szintén támogatta a kezdeményezést, egyebek között a ládák alá kirakott járdalapokat szállították a helyszínre.

A Váci Naplónak Boda János titkár elmondta: a horgászok elszánt környezetvédők és szeretnék megóvni a tavat és környezetét a szennyezéstől. Ám sajnos vannak, akik egyszerűen eldobálják a szemetet, utánuk gyakran kell takarítani. Az összegyűjtött szemetet a zsákokban rendszeresen kiviszik a kerékpárút melletti gyűjtőpontra, ahonnan a városfejlesztő szakemberei majd elszállítják.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

Tervezik, hogy a vízparti kiszáradt fákat is kivágják. Mivel védett területről van szó, ehhez be kell szerezni a megfelelő engedélyeket is. Az öreg fák helyett újakat telepítenek majd.

A ligeti horgászok tavaly négyszer telepítettek halat a tóba, összesen 28 mázsányit. A fogások összesítése alapján az derült ki, hogy ebből 21 mázsát ki is fogtak.

Megtudtuk azt is, hogy nemrég vízmintákat vizsgáltattak be a gödöllői halbiológusokkal és kiderült, hogy a nagy tó vize jó minősítést kapott, a környező, mocsaras vizek pedig kiválót. (képünkön: Boda János, Mezey Helga, Matkovich Ilona, és Zsiba Gábor, a horgászegyesület elnöke) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments