Mentőmotorosok állnak szolgálatba májustól Vácott

Két mentőmotorral és egy mentőtiszti kocsival bővül a váci mentőállomás járműparkja. Az autó már két hete dolgozik, a kétkerekűek pedig május 1-től állnak szolgálatba – jelentették be a Budapesten tartott sajtótájékoztatón szerdán. A lehetőséget a Magyar Mentőmotor Alapítvány teremtette meg azzal, hogy az elmúlt két évben az egy százalékos adófelajánlásokból befolyt pénzből megvásárolta a korszerű eszközöket.

A budapesti ünnepélyes átadáson elhangzott: a mentőtiszti kocsi az elmúlt időszakban már mintegy félszáz bevetésen vett részt. Kovács Péter, a váci mentőállomás mentőápolója a Váci Naplónak elmondta: az egyik legemlékezetesebb esetük egy néhány hónapos csecsemő megmentése volt. A segélyhívás Vácrátótról érkezett, s a helyszínen kiderült, hogy a kicsinek már nincs keringése, ezért újra kellett éleszteni. A gyors beavatkozás sikerrel járt – tudtuk meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét örökbefogadó és sétáltató nap szombaton a Zöld menedék telephelyein

A mentőtiszti jármű egész évben szolgálatban van, felszerelése gyakorlatilag teljes, kivéve, hogy nem tudnak beteget szállítani. A kocsiban minden alkalommal egy mentőápoló és egy mentőtiszt, vagy mentőorvos indul bevetésre.

Az alapítvány személyzettel is segíti az új eszközök használatát, a szolgálat során keletkező költségeket pedig az Országos Mentőszolgálat fizeti – tudtuk meg. (képünkön: Szívós Judit mentőtiszt és Kovács Péter mentőápoló a járművek mellett) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!