Foci: furcsa meccsen vertük idegenben a Budaörsöt

A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában a Vác FC csapata a Budaörs „otthonába”, a tatabányai Grosics Gyula Stadionba látogatott szombaton. Csapatunk korábban nem egyszer meglepte ellenfelét, a maroknyi váci szurkológárda abban reménykedett, megint valami meglepetés születik majd. Nem is tévedtek: Budaörsi SC – Vác FC 2-3 (2-2). 

Tavaszias lendülettel kezdték a csapatok a meccset, s már az első percek után látszott, hogy csapatunk úgy gondolja, van keresnivalója az egyébként a tabellán előkelő helyen, az ötödiken tanyázó házigazdáknál. Ezért nem is meglepő, hogy egy gyors kontratámadásból a 6. percben a korábban Budaörsön is megfordult Csillag Dárius góljával megszereztük a vezetést (0-1).

Gyorsan jött az egyenlítés, Csiki Norbert, akit hosszú kihagyás után Bognár György szakmai igazgató kezdőként küldött a pályára, két perc múlva remekül ugratta ki Sajbán Mátét, aki a kilépő kapus mellett, egy lassú váci védő kíséretében a jobb alsóba passzolt (1-1).

A 21. percben aztán újra egy váci gólnak örülhettünk. A korábbi váci, Tányéros ajándékozta meg a játékszerrel Csillag Dáriust, aki egy remek cselt követően 16 méterről lőtt a bal felső sarokba (1-2).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A 32. percben a budaörsieknek sikerült egyenlíteni. Stieber András egy remek gólt rúgott szabadrúgásból, a labdát elcsavarva a rosszul felálló sorfal mellett (2-2).

A második félidőben inkább mezőnyjáték folyt, úgy tűnt, a döntetlennel mindkét fél elégedett. Ám a 73. percben aztán történt egy érdekes eset. Tányéros megkapta a második sárgalapját, ennek indoka pedig az volt, hogy sípszó előtt elvégzett egy szabadrúgást. Mivel már volt egy sárgája a meccsen, a játékvezető felmutatta neki a piros lapot. A nézők túlzott szigort emlegettek – no nem ilyen udvariasan megfogalmazva véleményüket -, hiszen jobb bajnokságokban ilyen esetben visszafújják az egészet, de nem adnak sárgát.

És aztán jött a meglepetés: a 85. percben a Vác megszerezte a győztes találatot. Gyürki lépett ki leshatárról egy véleményes helyzetben, majd a kapu bal alsó sarkába gurított (2-3).

A mostani győzelmével a váciak megerősítették helyüket a középmezőnyben, jelenleg a 11. helyen állnak. Szerdán újabb forduló következik, délután fél háromtól a volt váci tréner, Nagy Tibor irányította Ceglédet fogadjuk idehaza. (képünkön: a harmadik váci gól előtti indítás pillanata – fotó: bsc1924.com)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments