Egyre több jegy fogy a Vonatinfón keresztül

Másfél millió menetjegy kelt el március végéig a tavaly nyáron jegyvásárlási funkcióval is kibővített Vonatinfó mobilalkalmazáson keresztül. A könnyen, mobileszközön néhány kattintással elérhető elektronikus jegyváltás egyre növekvő népszerűsége, a gyorsaság és a kényelem mellett a kedvezményeknek is köszönhető; ezáltal csaknem 70 millió forintot takarítottak meg az utasok tavaly nyár óta. A jövőben a Vonatinfó alkalmazásban a bérletértékesítés bevezetését is tervezi a vasúttársaság.

Az alkalmazáson keresztül vásárolt e-vonatjegy nem csak megkönnyíti, de meg is gyorsítja a jegyvásárlást, ennek a jegyváltási lehetőségnek a növekedésével csökken a pénztárak terheltsége és a pénztárak előtti sorban állás. 2019. februárban már az eladott menetjegyek 4,5 százalékát a Vonatinfó alkalmazáson keresztül vásárolták meg. Az applikációt Android platformon 237 800; iOS platformon összesen 22 225 mobilkészülékre töltötték le. A regisztrált felhasználók száma március végéig 97 ezernél is több volt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

A 2019 márciusáig a Vonatinfón keresztül vásárolt e-vonatjegyekre nyújtott kedvezmények összértéke megközelítette a 70 millió forintot. A mobilalkalmazáson keresztüli jegyvásárlásokra adott 10, illetve 20 százalékos kedvezmények, illetve az önkiszolgáló csatornákon (jegyautomata, online- vagy vonatinfós jegy) keresztül történő vásárlásokra nyújtott kedvezmények bevezetése óta az utasok eddig 995 millió forintot takaríthattak meg. A Vonatinfó alkalmazásban a bérletértékesítés bevezetését is tervezi a vasúttársaság.

A pénztári e-személyigazolványhoz kötött bérletértékesítés, majd jegyértékesítés országos kiterjesztésével közel egyidőben a Vonatinfó alkalmazásban is kibővül annak érdekében, hogy ha a felhasználó rendelkezik elektronikus személyi igazolvánnyal, és azt használja, mint bérletigazolvány, akkor a felhasználó dönthessen úgy, hogy csak és kizárólag az e-személyijét használja az utazási jogosultság igazolására. 

Háttér-információ: A jegyvizsgálónak okoseszköz képernyőjén bemutatható e-vonatjegyet tavaly nyár óta a Vonatinfó mobilalkalmazásból is lehet vásárolni. Gyorsan népszerűvé vált a vasúttársaság ez a jegyváltási megoldása, hiszen az utasok így akár útban az állomás felé, mobilon, sorban állás nélkül is megvehetik jegyüket (csúcsidőben továbbra is javasolt az időben történő, elővételes jegyváltás).

A mobilalkalmazásból 10 százalékos kedvezménnyel vásárolhatók e-vonatjegyek. A @-cal jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább 100 km-es utazásra szóló e-vonatjegynél 20 százalékos árengedmény vehető igénybe. A Vonatinfón vásárolt vonatjegyek felhasználási feltételei megegyeznek az e-vonatjegyével.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A Vonatinfóról bővebb információk a MÁV-csoport honlapján érhetők el: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/vonatinfo-mindent-tudo-belfoldi-vasuti-utazastervezo-0. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!