A negyven éves Kalyi Jag koncertjén tapsolhatunk

Különleges koncertet rendeznek a művelődési központban a Tavaszi Fesztivál keretében. Jövő szombaton, március 30-án 19 órakor a messze földön híres Kalyi Jag együttes mutatja be 40 éves fennállásának gálakoncertjét a váci közönségnek. Ehhez ismert és népszerű vendégeket is meghívnak.

Varga Gusztáv 1978-ban megalapította a Kalyi Jag Együttest, mely Európában elsőként roma nyelven mutatja be saját folklórját. A Kalyi Jag gyűjtései, szerzeményei, lemezei, koncertjei ma is utat mutatnak, és nagy segítséget nyújtanak a roma identitás kialakulásában, a roma kultúra hiteles bemutatásában.

Művészetük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint 10 megjelent albumuk, melyek közül több arany, platina és gyémánt lemez lett, valamint, a világ szinte minden táján adott 3500 koncertjük, Magyarországtól Hollywoodig, Sao Paolotól Washingtonig és New Yorktól Tokióig. Mára már az igazi világzenei klasszikusok közé sorolják őket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

A Kalyi Jag Együttes egy olyan összetéveszthetetlen sajátos stílust alakított ki, mely megkülönbözteti őket az összes többi cigány együttestől. Kiváló vokális adottságok, utánozhatatlan virtuóz hangszeresi technikák jellemzik az együttest. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!