Váci Gyermekkar: még várják az ifjú jelentkezőket

Énekelni nagyon jó, hiszen nem csak a hangunk fejlődik, hanem egy közösségbe is tartozhatunk. Ezt saját tapasztalatból tudom. Már Vácon is van lehetősége a fiataloknak, hogy kipróbálják magukat, hiszen a nemrég alakult Váci Gyermekkar még várja a jelentkezőket. A kórus vezetője, Pallagi Etelka Artisjus díjas karnagy válaszolt kérdéseimre.

– Nemrég indult el a váci gyermekkórus. Hány tagja van jelenleg?

– A Váci Gyermekkar 2018 szeptemberében alakult Vác és környékére járó tanulókból. A kórus lehetőséget nyújt az éneklést szerető gyerekek számára, hogy fejlesszék énektudásukat, közelebb kerüljenek a kórusirodalom darabjaihoz és élményekkel gazdagabba legyenek. Jelenleg 20 fővel dolgozunk.

A kórusba járó gyerekeknek az aktív kóruséneklés után kinőve a gyermekkórus életkorát, már természetes igényük lesz, hogy a Vácon sikeresen működő felnőtt kórusokhoz csatlakozzanak. Az együtt éneklés során megtanulják az egymás iránti toleranciát és kitartást, és értékelik a befektetett munka örömét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ismét a gyermekek védelme volt a téma a városházán

– Úgy tudom, hogy a 9 és 16 év közöttiek jelentkezését várják a kórusba. Miért ajánlja a fiataloknak, hogy jelentkezzenek?

– Az éneklés öröme egy életre szóló útravalót jelent és szeretnénk, ha minél többen hallhatnák és részesei lehetnének ennek a csodálatos közösségi élménynek, ahol barátságok szövődnek.

– Mikor, hol és hogyan jelentkezhetnek?

– Jelentkezni lehet a kóruspróba ideje alatt a Madách Imre Művelődési Központban: szerda fél öt és fél hét között a 34-es teremben.

– Februárban már bemutatkoztak Vácon, márciusban is lesz egy koncertjük. Milyen darabokkal készülnek?

– Március 9-én, a Duna menti Kórustalálkozó keretében kaptunk felkérést. A repertoárt a gyerekek tudásának megfelelően választottuk közösen, van népdalfeldolgozás, többszólamú kórusmű elsősorban magyar szerzőktől: Vavrinecz Béla, Hajdu Mihály. Karai József, Kodály Zoltán, de izgalmas a zambiai zenével is megismerkedni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Jövőálló hivatások, személyre szabott figyelem: benéztünk az Apor Vilmos Katolikus Főiskolára

– Esetleg további fellépésekről lehet már tudni?

– A további szereplések szervezés alatt állnak. Remélem minél több énekelni szerető leendő kórustagnak sikerült az érdeklődését felkeltenem. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments