Természettudományos labor – tégláról téglára

A Váci Piarista Gimnáziumnak fontos szerepe van a természettudományos tárgyaknak. Ezt szolgálják a pedagógiai újító gondolataik nyomán bevezetett ++ képzéseik biológia és fizika tárgyból 9-10. évfolyamon, és a moduláris rendszerben szervezett biológia fakultáció 11-12. évfolyamon. Képzéseik hatékonyságának növelése és az élményszerű, gyakorlatorientált tanórák érdekében komoly infrastrukturális fejlesztést terveznek – írják honlapjukon.

„Egy természettudományos labor-előadó termet szeretnénk létrehozni az első emeleten. Eszköz- és térfejlesztésben gondolkodunk, hogy a már meglévő kémia és biológia terem, valamint a hozzájuk tartozó szertár jobban kiszolgálja a fenti célokat, és megfeleljen a modern kor kihívásainak, a tanári-tanulói elvárásoknak.”

A labor-előadó előzetes tervét szaktanáraik pedagógiai szempontokból egyeztették egy építészmérnökkel már tavaly decemberben, és azóta is folyamatosan történnek apróbb módosítások. A labor gyakorlati megvalósításához sok inspirációt nyújt a 2011-ben átadott budapesti Leövey-labor, valamint a kecskeméti Ötvös Diáklabor, ahová tanulmányutakat szervez a projekt team.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A táj portréja - Tükörkép

Az iskola Szülői Szervezete a 2019. évi jótékonysági Piarista Bál bevételét erre a támogatási célra ajánlja fel. Ehhez a nagyköltségvetésű (több tízmilliós) beruházáshoz keresnek további kisebb-nagyobb támogatókat téglajegyek (5, 10, 100, 500 ezres, valamint 1 milliós címletekben) árusítása formájában.

A téglajegyek megvásárolhatók a portán, nagyobb címletű támogatás felajánlását jelezzék levélben a igazgato@vac.piarista.hu vagy a kalasz.akos@vac.piarista.hu címen.

Aki átutalással szeretné az alapítvány számlájára utalni a címzett támogatást, jelezze közleményben: „téglajegy”. A téglajegyet elküldik önöknek.

Számlatulajdonos neve: Berkes Piarista Alapítvány
Bankszámlaszám: 11742094-20141666

  • Magánszemély esetén tüntessék fel a tanuló nevét és osztályát, hogy meg tudják köszönni támogatásukat. Magánszemély befizetése után, az érvényes rendelkezések szerint nem jogosult adókedvezményre.
  • Vállalkozások esetén kérik a cég neve és címe mellett adják meg a vállalkozási adószámot, hogy az adókedvezményhez szükséges igazolást kiállíthassák – írják. ♦
OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments