Kutyád van? Siess, mert ma lejár az ebösszeírási határidő!

Lassan lejár a határidő, február végéig, azaz ma délutánig kell ugyanis a váci kutyatulajdonosoknak az ebösszeírási kötelezettséget teljesíteni. A kutyatartók az önkormányzat portájánál vehetik fel az adatlapot, de a hivatal honlapjáról is letölthető a nyomtatvány.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény előírja, hogy a településeknek legalább háromévente kötelező elvégezni a kutyák regisztrációját, a beérkezett adatokat pedig elektronikus formában kell tárolnia. A szabályozás célja, hogy az önkormányzatok hatékonyan tudják ellátni ebrendészeti és járványvédelmi feladatiakat – hívja fel a figyelmet a városi televízió.

A vac.hu oldalról érhetik el a kutyatartók az idei ebösszeíráshoz kitöltendő nyomtatványt. A dokumentumban nyilatkozni kell a tulajdonos és az állat adatairól is, így többek között a lakcímnek, a kutyába beültetett mikrochip paramétereinek, és a kötelező oltás időpontjának is szerepelnie kell a beadványban. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a hivatal munkatársai szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik, mulasztás esetén pedig bírság szabható ki, melynek minimális összege 30 ezer forint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Matkovich Ilona bejelentette az Összefogás Vácért polgármester- és képviselő-jelöltjeit

Az ebösszeírás minden váci kutyatartóra vonatkozik, és minden állatról külön nyomtatványt kell beadni. Az adatlapokat kézzel is ki lehet tölteni és február 28-ig kell eljuttatni az önkormányzathoz levélben, személyesen, vagy akár a termeszet©varoshaza.vac.hu email-címen, de elektronikus úton is feltölthető a városháza honalpján keresztül.

Fontos tudni, hogy az ebtulajdonosok az összeírást követően is kötelesek az adataikban bekövetkezett változásokat és a szaporulatot írásban jelezni.

Az önkormányzat már tavaly novemberben közzétette felhívását, így bőségesen volt idő a nyomtatványok kitöltésére. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments