Kolodko-kiállítás: kicsi szobrok, nagy hatással

Olyan sokan voltak az elmúlt csütörtökön a városi könyvtár aulájában, mint még talán soha. Az érdeklődés – amely még a közszolgálati tévé stábját is ide vonzotta – nem véletlen, hiszen egy érdekes életutat bejárt, s nagyon különleges alkotásokkal a közönség elé lépő művész kiállítása nyílt meg. Kolodko Mihály Kárpátaljáról indult és végül Vácott telepedett le.

Szobrai, amelyek ismert és kevésbé ismert embereket mutatnak be furcsa pózokban, élethelyzetekben, kicsik, groteszkek és mégis olyan jól esik rájuk nézni. „Az itt látható művek tulajdonképpen magukért beszélnek, a művész jelenléte pedig lehetőséget ad, ha mégis szükség lenne valamilyen magyarázatra a megértésükhöz, hogy közvetlenül tőle lehessen kérdezni, felvilágosítást kérni róluk” – fogalmazott megnyitójában Szalipszki Endre Révész Imre-díjas, nyugalmazott beregszászi főkonzul.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Kolodko Mihály lembergi tanulmányait követően szülővárosában, Ungváron kezdett alkotni. Itt jelentek meg az egyedi és csak rá jellemző kis szobrok, köztük néhány külföldön is ismertté vált. Ezek nem pusztán formai sűrítmények, fura mini alakok. Erős gondolati tartalmukat a groteszk, olykor humoros megformálásuk még inkább képes kiemelni.

Szavakkal nehéz bemutatni e kis remekeket, tessék elmenni és megnézni! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments