Két kapusgóllal vertük a hajrában a Siófokot (videó)

Nem várt izgalmakkal zárult a váci női kézilabda-csapat hétvégi bajnoki mérkőzése a Siófok ellen. A dobogóért folyó küzdelemben egy fontos szempont volt, hogy a váciak idegenben is győztek a Balaton-partiak ellen, így a vendégeket ezúttal a reváns is fűtötte. De nem eléggé: GVM Europe-Vác – Siófok KC 25-24 (13-12).

Ráadásul véget ért a Siófok KC idei győzelmi sorozata Vácon, ahol tizenegy siker után buktak el úgy, hogy hatvankét másodperccel a vége előtt – emberhátrányban ugyan, de – kettővel vezettek. Az utolsó három kapott gólból ráadásul kettőt a váciak kapusa, Arenhart szerzett.

Hullámzó összecsapás volt, melyen jól kezdtek a balatoniak (1-4), majd a huszonhatodik percben fordítottak a házigazdák (11-10), ám a negyvenötödik percre már megint a Siófok vezetett (20-19). Ekkor sok hibával tarkított nagy küzdelem alakult ki, a negyvenötödik perc után nyolc percig nem találtak be a váciak, amit az ellenfélnek nem sikerült kihasználnia. Az izgalmakra jellemző, hogy a második félidőben a Siófok kapujában landolt tizenegy gólból három az utolsó 58 másodpercben született, melyből ráadásul kettőt a kapus, Arenhart dobott, aki már hét találatnál jár a bajnokságban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Nze Minko kiállítása után hatvankét másodperccel a vége előtt Khmyrova révén kettővel elléptek a balatoniak, ám Kácsor tíz másodperc múlva szépített, majd Arenhart egy üreskapus góllal egyenlített a hálóőrét lehozó Siófok ellen. Moen edző időkérése után így is a győzelemért támadhatott a Siófok, ismét lehozva a kapusát tizenhét másodperccel a vége előtt, de egy Lakatos-kiállítás után egy újabb – ezúttal már egyenlő létszámnál – kapott, Kobetic lövését követő Arenhart találat és vereség lett a vége, pedig még egy döntetlen is értékes lett volna a harmadik hely szempontjából” – írja a sonline.hu.

A mérkőzés utolsó pillanatai a váci örömmel

„Egészen különleges emlék marad számomra ez a találkozó. Csapattársaim az összecsapás után a pályán, majd pedig az öltözőben is ugráltak a nyakamba, hősként ünnepeltek. Felhőtlen volt az öröm, mindenki nekem gratulált” – mesélte Arenhart a Blikknek. – „Bevallom, az edzéseken sokat gyakorlom ezeket a szituációkat, mivel sosem lehet tudni, mikor adódik lehetőségem egész pályás, üres kapus gólt lőni. Boldog vagyok, hogy ez a mostani két találat a győzelmet jelentette, a bajnoki versenyfutás miatt fontos két pontot szereztünk.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

„Küzdenitudásunk előtt le a kalappal! Végig méltó ellenfelei voltunk a világsztárokat felvonultató, a nemzetközi kupában is remeklő vendégeknek. Igaz, szerencsés körülmények között szereztük meg a győzelmet, de nagyon megdolgoztunk érte, hogy a végén egyáltalán szerencsénk lehessen”  – összegezte a látottakat a váciak vezetőedzője, Szilágyi Zoltán.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments