Hatodik próbálkozásra győzelem – a két Dani nélkül

Hatodik próbálkozásra saját stadionjában már sikerült begyűjtenie a három pontot a Vác FC-nek a labdarúgó NB II-ben. Mint ismeretes, a mieink két és fél év albérleti szereplés után tavaly november elején tértek vissza a váci stadionba, ahol eddig öt döntetlent értek el, sorrendben a Békéscsaba, a Kaposvár, a Balmazújváros, a Dorog és a Gyirmót ellen. Nagyon kellett tehát a hazai győzelem és ez a vasárnap délutáni, Mosonmagyaróvár elleni találkozón végre meg is született!

A mieink egyébként jó formában várták a találkozót, hiszen egy héttel korábban Putnokon 5–0-ra ütötték ki a Kazincbarcikát. Az viszont nem volt kedvező előjel, hogy a Barcika elleni találkozó végén kakaskodás miatt kiállított Kákonyi Dániel (aki két meccsről is hiányzik) és az öt sárga lapot begyűjtő Görgényi Dániel eltiltás miatt nem léphetett pályára.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Kétszázötven néző előtt, hideg időben, nagy elánnal vetettük magunkat a küzdelembe. A 25. percben az egyik téli új szerzemény, Sóron Tibor még ziccerben a kapu fölé fejelt, azonban három perccel később már sikerült megszerezni a vezetést: egy jobboldali beadás után Sóron szedte össze a labdát, majd a mellette álló Csillag Dáriushoz passzolt, aki 14 méterről, laposan a bal alsóba bombázott.

A szünet után is kontrolláltuk a találkozót és a 71. percben jött is a második váci találat, nem is akármilyen! Varga Szabolcs jobboldali beadására Sóron Tibor robbant be középen és gyönyörű csukafejest küldött a bal felső sarokba! A hajrában a kiesés ellen küzdő kisalföldiek magukhoz tértek, a 85. percben Bartos Julián révén szépítettek, sőt, a 90. percben Kovalovszki Máté lövésénél közel álltak az egyenlítéshez is, de végül kiharcoltuk a sikert.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

„Értékes ez a győzelem, mert bizonyítottuk, hogy az előző fordulóban aratott sikerünk nem véletlen volt. Ezúttal is minden játékosom maximális hozzáállást tanúsított, mindenki koncentráltan futballozott, és a feladatára összpontosított” – értékelt a találkozó után a Váci Naplónak Horváth Károly vezetőedző.

A mieink legközelebb vasárnap 14:30-tól a Budaörssel csapnak össze, a budaörsiek ideiglenes otthonában, Tatabányán. Vácott legközelebb március 6-án, szerdán lépünk pályára, akkor a Nagy Tibor által irányított Cegléd érkezik a városi stadionba. Érdekes lesz az a meccs! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments