Evezés: Galambos éremesélyes, két váci még influenzás

Hétfőtől a horvátországi Skradinban három szakember útmutatásával edzőtáborozik a magyar evezős-válogatott 23 versenyzője, többségük a hétvégén a 29. ergométeres országos bajnokságon Győrben bizonyította téli alapozó munkájának eredményességét. Szierer János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére a felnőttek mezőnyéből a férfiak két győztesét, Pétervári-Molnár Bendegúzt, valamint a könnyűsúlyban címét megvédő váci Galambos Pétert emelte ki.

Galambos meggyőző teljesítménnyel és magabiztosan nyert, bár elmaradt a legjobb idejétől. Kiegyenlített mezőny, erős riválisok nélkül persze nehéz a legjobbat kihoznia magából egy versenyzőnek. Igaz, Pétervári-Molnárnak úgy is összejött a jó eredmény, hogy nem tudták megszorítani” – utalt a szakember a válogatott két húzóemberére. Kiemelte: a riói olimpián egypárban indult Pétervári-Molnár (5:50.4 perc) megközelítette a párosban kétszeres világbajnok Haller Ákos (5:49.2 p) 2004-es országos rekordját.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Az ob legszínvonalasabb küzdelme volt az U23-as fiúké, amin persze nem csodálkozhatunk, hiszen nemcsak népes, hanem erős volt a mezőny. Még úgy is, hogy két meghatározó versenyző, az egyaránt éremesélyes két váci, Ács Kristóf és Bácskai Máté betegség miatt nem indulhatott el.

Szierer kiemelte: a kisebb influenzás megbetegedéssel bajlódó két váci evezős a győri részvétellel nem akarta kockáztatni a horvátországi utazást, hogy kiessenek a kéthetes munkából. „Talán ott is kell még pihenniük egy-két napot, de utána teljes értékű munkát végezhetnek” – nyilatkozta a szakember.

A magyar szövetség (MESZ) képviseletében Pető Tibor elnök, városunk alpolgármestere a győri eseményen szponzori megállapodást írt alá a Dorko ruhagyártó cég képviselőjével, Szabó Péter sportmenedzserrel. A szerződés értelmében a felnőtt mellett az U23-as és az ifjúsági kerethez tartozó összesen hatvan válogatott versenyzőnek tudnak felszerelést biztosítani. A MESZ ezzel jelentős anyagi és adminisztrációs tehertől szabadult meg. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments