Birkózás: a válogatottság felé menetelnek a váci fiatalok

Január végén különböző korosztályoknál rangsor- és válogatóversenyekkel kezdődött meg a birkózóknál a tavaszi versenyszezon. Vác városát a megmérettetéseken négy versenyző képviselte, akik közül Varsányi László és Porcsin Kálmán meg is nyerték korosztályuk válogató versenyét, ezzel nagy lépést tettek a magyar válogatottság felé.

Január 27-én Kaposváron rendezték az ez évi junior szabadfogású minősítési versenyt, ahol Porcsin Kálmán a 70 kilogrammosok között 3 magabiztos győzelemmel a dobogó legfelső fokára állhatott. Szintén aranyéremmel kezdte az évet Varsányi László, aki a tavaly évi válogatottság és serdülő Európa-bajnoki címe után új korosztályban és új súlycsoport szállt harcba a válogatottságért, hogy hazánkat idén is képviselje a korosztályos világversenyeken – tudtuk meg Mrena Gábortól, a Budapesti Honvéd Vácon kihelyezett birkózó fiókcsapatának edzőjétől.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

Kaposváron került megrendezésre február 3-án a kadet kötöttfogású minősítő verseny, ahol Varsányi remek birkózással a 92 kilogrammosok között az aranyéremig meg sem állt. Ugyanebben a korosztályban és súlycsoportban képviselte a Honvéd fiókcsapatát Végh Marcel, aki öt mérkőzést birkózott és végül az előkelő 4. helyen végzett.

Junior korú versenyzőnk, Fulai Bence először a felnőttek minősítési versenyén, majd pedig az U23-as korosztály országos bajnokságán mérette meg magát. Bence fiatal kora ellenére kiválóan vette az akadályokat az idősebb korosztály versenyein. Először a január 26-án megrendezett felnőtt minősítési versenyen Kertvárosban nyert nagyon értékes ezüstérmet a 82 kilogrammos súlycsoportban, majd az U23-as korosztályban szintén 82 kilogrammban Mogyoródon a korosztály országos bajnokságán a döntőig menetelt, ahol alulmaradt, így a korosztály országos bajnokságának ezüstérmese lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek!

A Budapesti Honvéd Vácon kihelyezett birkózó fiókcsapata, továbbra is várja sportolni vágyó ovis és kisiskolások jelentkezését. Jelentkezni személyesen a 2600 Vác, Telep utca 2-4 szám alatt (Táncsics Mihály szakközépiskola tornatermében) hétfő-szerda-péntek 16:30-tól, vagy a 06-70/342-24-09 telefonszámon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments