Több mint ezer résztvevő volt az idei Mikulásfutáson

Remekül sikerült az idei Mikulásfutás is: több mint ezer versenyző, aporos segítők, egy angyali futócsapat és egy négyszeres világbajnok futónő színesítette a mezőnyt. Ráadásul az időjárás sem volt túl rossz, sőt! Aki ott volt, egy újabb élménnyel gazdagodott – mondta lapunknak a főszervező, Bíró György.

Már a verseny előtti napokban meghaladta az előnevezők száma a bűvös 1000-es határt a 22. Mikulásfutáson. Így aztán szombaton szinte az egész délelőtt az egyes távok rajtolásától és befutásától volt hangos a Március 15. tér.

Legkorábban a 22 km-es félmaratonisták rajtoltak, nekik a belvárosban kialakított 5,5 km-es pályán 4 kört kellett futniuk. Hozzájuk csatlakoztak a 11 és 2,5 km-es távok futói. Az utak biztosítása sikeres volt, melyet Latorovszky Gábor rendőrkapitány koordinált, aki a közel 150 önkéntes rendezővel dolgozhatott együtt a délelőtt során.

Mire a félmaratont futó versenyzők befutottak, akkorára mindenki a térre gyűlt az eredményhirdetésre, ahol a nap bajnokait megismerhették. Több mint 90 díjat adtak át a verseny szervezői, a ceremónia Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntőjével kezdődött. Az önkormányzat képviselői – Kovács Ágnes, Bóth János, Steidl Levente, Kiss Zsolt és Balkovics Péter képviselők – is ellátogattak a rendezvényre, köszöntötték a versenyzőket,  köszönetet mondtak a szervezőknek és átadták a díjakat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A futás vendéglátója a Cházár András iskola volt az idén is, így a köszöntéskor az iskola igazgatója, Mikesy György megtanította a futókat a siketek köszöntésére is, ami a mi tapsolásunkkal ér fel. Szükség is volt rá, hiszen a versenyen hallássérültek is indultak és a dobogóra is felkerültek.

A verseny legeredményesebb futói a 2,5 km-es bulifutásan Halászi Tamara és Fedor Benjámin, az 5,5 km-en Bicsák Flóra és Klis Krisztián, a 11 km-es távon Szabó Tünde és Lesták Mátyás, és a leghosszabb félmaratoni futáson Makrai Sára és Kedves Roland voltak. Az idén már 30 csapat futotta a 4×5,5 km-es váltófutást, akik közül az idén Madách Imre Gimnázium csapata nyerte a versenyt (Korompai László, Petró Vince, Regős Gábor, Szabó Nándor). A 11 km-es táv szenior hölgyei között Staiku Simona állhatott a dobogó legmagasabb fokára, aki 1500 méteren négyszeres világbajnoki címet viseli. Frank Tibor magyar ultramaratoni futó meghívására érkezett városunkba, és ha már itt van, beszállt, hogy megmutassa, hogyan fut egy világbajnok.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Több mint száz óvodás is a rajhoz állt szüleikkel, akiknek versenyzését az idén az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatói és tanárai is segítették. A főiskola a fiatal futóbajnokoknak díjat is felajánlott, amit az iskola rektor asszonya, Libor Józsefné dr. személyesen adott át.

Az idén is az Árpád iskola vehette át a legnépesebb iskolának járó ajándékutalványokat, de a Waldorf iskola és a Madách gimnázium is sok tanulóval képviseltette magát.

A Mikulásfutás vidám forgatagába az emlékezés pillanatai ismét helyet kaptak. Rottenhoffer Attila szervezésében sokan egy kisangyallal a ruhájukon futottak, s ezzel Blankára, egy olyan kislányra emlékeztek, akinek álma volt a futás, aki szeretett volna szüleivel együtt célba érni, de sajnos a versenyünkön már csak lélekben futhatott velünk. A fair play díjat átvevő angyali csapatban Okos Levente vak sportolónk is jelen volt, aki Attilával együtt futva teljesítette a távot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A versenyen az idén is sok futó Mikulásfutás pólóval térhetett haza, amit az eredményhirdetéskor nyert és közülük egy szerencsés kislány mountain-bike kerékpárt kapott, amit a Crazy Biker képviselője, Majkó György ajánlott fel fődíjként.

Ez volt az év utolsó váci futóeseménye, de pánikra semmi ok, mert 2019-ben megrendezik Bíró György és barátai, valamint a VISE a Fut a Vácot és a Mikulásfutást ismét, de előtte 2019. április 7-én, szombaton kerül sor a 6. ingyenes Fut a Keszi rajtjára, ahová a váci szervezők várnak minden futót a Dunakeszi reptérre.

Addig is köszönetet mondanak a támogatóknak, rendezőknek, akik segítették és a futóknak, akik jelenlétükkel, erőnlétükkel megtisztelték a versenyt – mondta Bíró György. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments