Városi időjárás: jön a lehűlés, javul a levegő minősége

A városban az utóbbi hetekben gyakran volt kifogásolható a levegő minősége, sőt legutóbb a mérések alapján egészségtelennek minősítették. Egy, a városháza számra Kuntár Roland által készített meteorológiai előrejelzés szerint csak kisebb változásokra számíthatunk.

Szerdáról csütörtökre virradóra átvonul felettünk egy hidegfront, ennek hatására szerdán a keveredési réteg növekedésére számíthatunk, illetve hidegebb, tisztább levegő beáramlása valószínűsíthető. Mindez az erős északnyugati széllel együtt szerdára jelentősen, többnyire az egészségügyi határérték alá visszamérsékeli a légszennyezettségi mutatókat. Csütörtökre leáll a szél, de jelentős romlásra nincs kilátás.

A hét második felében, egészen vasárnapig folytatódik a lehűlés, viszont érdemi csapadék nem várható. Az élénk északkeleti szél napközben jó levegőminőséget okoz, azonban az éjszakai feldúsulásoknak köszönhetően a légszennyező anyagok, főként a szálló por (PM10) mennyiségének stagnálása vagy bizonytalan mértékű emelkedésére számíthatunk egészen vasárnapig, amikor viszont egy újabb, erős front érkezhet, amely ismét javíthat a levegőminőségen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments