Új menetrend: a gyorsítottak egy része megáll Dunakeszin

A december 9-étől életbe lépő 2018/2019-es vasúti menetrend mától elérhető és letölthető a MÁV-csoport weboldalán, valamint az utasok előre tájékozódhatnak a belföldi és a nemzetközi vonatok indulási és érkezési idejéről az online menetrendi keresőben is. Újdonság, hogy több váci gyorsított vonat ezután megáll Dunakeszin is.

A MÁV-START a menetrend tervezésekor figyelembe vette az utazási szokások változásait, az utasforgalmi igényeket, így az új menetrend ezekhez is igazodik. Az elmúlt években kialakított menetrendeknek, a jegyértékesítés modernizálásának, a pályafejlesztéseknek, a felújított kocsiknak és az új motorvonatoknak is köszönhetően az elmúlt három évben mintegy 4 millióval nőtt a MÁV-START utasszáma.

A vonatok menetrendje már letölthető és megtekinthető a MÁV-csoport honlapján, a Belföldi utazás/Menetrendek, illetve Nemzetközi utazás/Menetrendek menüpontokban, továbbá az internetes menetrendi keresőben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nagymarosi áprilisi programajánló

A belföldi vasúthálózaton számos vonalon megmarad a megszokott menetrendi struktúra, vagy csak kisebb módosítások lépnek életbe. A jelentősebb újdonságok, változások között szerepel többek között, hogy a Budapest–Vác–Szob vonalon több gyorsított vonat megáll Dunakeszi állomáson is – az utazási igények kiszolgálása és a kapacitások egyenletesebb biztosítása érdekében.

A nemzetközi kínálat változásai közül kiemelhető, hogy a Transilvania EuroCity révén új, közvetlen összeköttetés valósul meg Bécs és Kolozsvár között, mely egyúttal közvetlen kapcsolatot teremt Kelet- és Északnyugat-Magyarország között is. Ezenkívül az utasok Budapest és Bécs között az EuroCity vonatokon is találkozhatnak a felújított CAF gyártmányú kocsikkal, melyek a győri fővonalon a belföldi viszonylatban is javítják a komfortérzetet és a szolgáltatási színvonalat.

Újra közvetlen éjszakai összeköttetés áll rendelkezésre Budapest és Berlin között, Lengyelországon keresztül. Közvetlen nappali összeköttetés létesül Budapest és Krakkó között. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments