Megint rossz hír: kifogásolt a levegő minősége Vácon

Egészségtelen volt a levegő minősége Budapesten, Kecskeméten és Nyíregyházán a tegnapi nap folyamán. Emellett a következő tizenöt település levegő-egészségügyi helyzete kifogásolt minősítést kapott: Debrecen, Dunaújváros, Eger, Hernádszurdok, Miskolc, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Szeged, Szolnok, Szombathely, Tököl, Vác, Várpalota, Veszprém.

A többi, mérőállomással megfigyelt térségek levegőjében a kisméretű aeroszol részecskék (PM10 méretfrakció) koncentrációja az egészségügyi határérték közelében volt.

Néhány helyen a nitrogén-dioxid koncentrációja is meghaladta az egészségügyi határértéket. A kisméretű aeroszol részecskékhez hasonlóan a nitrogén-dioxid is csökkentheti a tüdő védő funkcióját és elsősorban légzőszervi tüneteket okozhat.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ javasolja, hogy a helyes fűtési módok alkalmazása mellett részesítsük előnyben a tömegközlekedést. Az érzékeny lakosságcsoport számára javasoljuk, hogy minél kevesebb időt töltsenek a szabadban, kerüljék a kültérben végzett aktív testmozgást, fizikai munkát.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

A fenti óvintézkedések, a napi tevékenység jobb, előrelátóbb megtervezése segíthet mérsékelni a rossz levegőminőség egészségre gyakorolt negatív hatásait. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments