Már az ünnepekre készül a művelődési központ

Minden eddiginél sikeresebb rendezvényeken van túl a Madách Imre Művelődési Központ. A veszprémi színház A Pál utcai fiúk musicalje kétszer is dugig megtöltötte a nézőteret, de a rétegérdeklődésre számot tartó koncertek, előadások iránt is nő az érdeklődés – mondta Retzler Péter igazgató, aki az intézmény munkatársával, Borossa Zsókával ma sajtótájékoztatón számolt be az adventi tervekről.

A december, január és február hónapokat felölelő Téli Ünnepi Napok című programsorozat immáron XIII. alkalommal kerül megrendezésre a Madách Imre Művelődési Központban. Állandó jelleggel megtartott programjaik mellett – mint a babaholmi börze, a Folk Parti Táncház, a MozgóMozi vagy a Bolhapiac – ebben az időszakban olyan különleges előadásokkal készülnek, amelyek segítik a Mikulás, a karácsony és az újév ünnepeiben történő elmélyülést.

December 6-án a Kispárna Mesezenekarral örvendezhetnek a gyerekek, két nappal később, december 8-án pedig a László Imre Nótakör szórakoztatja különleges karácsonyi műsorával a vendégeket. December 9-én a Csoda ez az éj című produkció kerül bemutatásra a Thália Művészeti Egyesület – Gyémánt Musical Stúdió előadásában.

December 15-én kerül megrendezésre a Szlovák Karácsony, melyre a belépés hagyományosan díjtalan. A karácsonyi programsorozat zárásaként pedig december 22-én az Antonio Vivaldi Kamarazenekar koncertjét hallgathatják meg a kedves érdeklődők.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vasúti átjáró sorompójának hibája

„December 29-én már az újévre készülünk: a Rocken Dogs és a Stula Rock zenekarok adnak az est folyamán előszilveszteri koncerteket. Tradíciónkat megőrizvén jövőre is megrendezésre kerül az újévi hangverseny, melyet Sándor Bence vezénylésével a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar ad elő január 12-én” – emelte ki a programok közül Retzler Péter.

Programkínálatuk azonban nem csupán az ünnepekhez kapcsolódik. December 4-én a világhírű Beriozka orosz néptáncegyüttes lép fel, majd 13-án egy két felvonásos bohózatot láthatnak a nézők, Nicsak ki lakik itt? címmel a Bánfalvy Stúdió előadásában. A darabban olyan hírességek lépnek fel, mint Gesztesi Károly, Beleznay Endre és Száraz Dénes.

December 22-én a Crazy Granat, majd azt követően a Hungarica együttes ad koncertet a Jeszenszky teremben. December 28-án Fábry Sándor szórakoztatja önálló estjével a közönséget, amely a 80 nap alatt a Föld körül címet viseli.

A 2019-es évben ismét kedveznek a stand-up comedy műfaj rajongóinak: január 17-én érkezik hozzánk a Dumaszínház, ezúttal Kiss Ádám és Benk Dénes Humor Sapiens – A felegyenesedés hátrányai című közös estjével.

A Téli Ünnepi Napok alatt több tánccsoportis bemutatja félévi gálaműsorát: január 19-én a Rajkó Talentum Művészeti Iskola, január 27-én a Silverstar Művészképző Iskola, február 3-án pedig a Tánccipőbe bújt álom növendékeit láthatjuk szerepelni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

„A jövő évben január 22-én kerül megrendezésre a Magyar Kultúra Napjának gálaműsora, ahol ezúttal Berecz András és Berecz István lesznek a fő fellépők. Az est folyamán kerülnek átadásra a Vác Város Művészeti Díja és a Vác Város Művelődéséért kitüntetések, valamint a Közművelődést segítő munkáért járó oklevél is” – mondta az igazgató.

A 2018-19-es Filharmónia bérlet harmadik műsora is a művelődési központban kerül bemutatásra: január 26-án Boros Misi eleveníti meg Johann Sebastian Bach és Liszt Ferenc zongoraműveit. Az előadás A jövő generációja címet viseli.

Január 31-étől február 2-áig megtekinthető lesz a Hangszert a kézbe nevet viselő országjáró zenei játéktér és ismeretterjesztő programsorozat, melyhez a belépés regisztrációhoz kötött, de ingyenes. Februárban elsősorban a fiatalabb korosztálynak kedveznek műsoraikkal: 5-én, 6-án és 7-én az óvodás mesebérlet keretében a Szülinap Aprajafalván című zenés mesejátékot tekinthetik meg a kicsik, 12-én a kisiskolás mesebérlet keretében a Koldus és Királyfi című árnyjátékot, 21-én pedig a népzenei bérlet keretében a Tükrös Zenekar műsorát.

A továbbiakban február 14-én még koncertet ad a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, február 16-án az Ametist Bábszínház mutatja be a Jegesmaci barátai című zenés bábjátékot, február 19-én pedig a csillagászat alapjaival, a csillagképek és a bolygók világával ismerkedhetnek meg az érdeklődők az Utazó Planetárium előadásában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A Téli Ünnepi Napok programsorozat legnívósabb kísérője ebben az évben is a város főterén felállított adventi vásár, ahol forró csokival, punccsal, forralt borral és forraltbor-különlegességekkel, kézműves termékekkel, valamint portékák és ajándéktárgyak gazdag választékával várjuk a kedves érdeklődőket.

Ezzel kapcsolatban Borossa Zsóka elmondta: a rendezvény ideje alatt a korábbi évektől eltérően nem csupán egy óriási adventi koszorúban és egy életnagyságú Betlehemben gyönyörködhetnek majd a látogatók, hanem az idei évben egy rendkívül különleges, gyönyörű dísszel is kiegészül majd városunk főtere.

A vásár nyitóünnepsége november 21-én szerdán, 17 órakor kezdődik, ahol ünnepi műsort adnak a Váci Ifjúsági Fúvószenekar, a Váczi Néptáncegyüttes és a Váci Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulói.

November 24-én a rendkívüli népszerűségnek örvendő AK26 ad ingyenes koncertet a rajongók óriási örömére. Egy héttel később, december 1-jén a Crockodeal együttessel utcabálozhatnak majd az érdeklődők.

Készülnek a szilveszterre is. A két ünnep között ismét lesz bejglisütő verseny, karácsony előtt meghirdetik a fenyőfadíszítő versenyt, amelyre már most lehet jelentkezni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments