Kórházi tudományos nap: huszonkét előadás

Tizenhárom éve rendezi meg a névadóról elnevezett konferenciát a váci kórház. A Jávorszky Tudományos Nap napirendje évről-évre hasonló, a megnyitót előadások követik, délután pedig fogadás zárja az eseményt. Az idei programot a Tudományos Bizottság elnöke, dr. Marjanek Zsuzsanna osztályvezető főorvos szervezte.

A művelődési központ színháztermében az ő bevezetőjét követően Rétvári Bence államtitkár köszöntötte az egészségügyi intézmény dolgozóit és a meghívott vendégeket. A politikus ismét beszélt arról a kormányzati tervről, amelynek célja az állami és a magán egészségügy szétválasztása.

„Fontos számunkra, hogy ha egy beteg egy állami intézménybe belép, akkor ott állami, TB finanszírozott ellátást kapjon, és ne találkozzon fizetős ellátással. Az is fontos számunkra, hogy ha egy beteg a fizetős ellátásba lép be, és ott kifizeti az ellátását, akkor utána ezt a fajta vizsgálatot, ellátást valójában ne az állami intézményben végezzék el. Ne legyen az gyakorlat, hogy valaki a magánellátásban fizet, de valójában a vizsgálatot, a kezelést az állami ellátásban végzik el” – fogalmazott Rétvári Bence a városi televízió tudósítása szerint.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb parkolóhelyek épültek Alsóvároson

A váci önkormányzat nevében az egészségügyi bizottság elnöke is köszöntötte a jelenlévőket. Manninger Péter az alapellátás, a kórház, és az önkormányzat együttműködésének fontosságát hangsúlyozta.

Az egésznapos tudományos program során összesen 22 előadást hallgathattak meg az érdeklődők, melyekben a legkorszerűbb műtéti eljárások, esetbemutatások és terápiás lehetőségek kerültek napirendre. A rendezvényre az intézmény dolgozóin kívül a háziorvosok, a szakhatóságok, a Pest megyei társkórházak és egészségügyi intézmények felsővezetői, az érdekképviseletek, valamint a kórház további partnerei is meghívást kaptak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments