Holnap nyitják meg hivatalosan a főtéri jégpályát

A tervek szerint holnap, csütörtökön délután nyitják meg hivatalosan a főtéri jégpályát. Talán még sokan emlékeznek rá, hogy 2015-ben építették fel az első, csak a téli szezonban működő pályát, amely akkor december közepétől fogadta e téli sport kedvelőit.

A közel 450 négyzetméteres pályára iskolaidőben délelőttönként elsősorban diákokat várnak, ráadásul számukra a korcsolyázás díjtalan. A jégpályát elkészítő és üzemeltető cég délutánonként már a nagyközönséget invitálja egy kis kikapcsolódásra. Nagyszerű élményt kínál, hogy a korcsolyázás kedvelői ilyen gyönyörű környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek.

A diákok számára a korcsolyázás délelőttönként ingyenes, délután a nem váci lakosok 1000, a váciak 500 forintért korizhatnak majd. Öt éves kor alatt nem kell jegyet váltani. Lehetőség lesz korcsolyakölcsönzésre is, délelőtt az óvodások, iskolások számára ingyenes, más esetekben 500 Ft/pár. A kiírás szerint az üzemeltetőnek minimum 100 pár korcsolyát kell készleten tartania.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A pálya a hét minden napján, tanítási időszakban hétfőtől péntekig 8 és 14 óra között várja az iskolásokat, óvodásokat. Ezt követően jégfelújítás kezdődik és csak 15 órától lehet ismét a jégre lépni, egészen 21 óráig. Hétvégén, tanítási szünetben 10-13 óra és 14-21 óra között üzemel a pálya.

A tervek szerint, ha az időjárás engedi, egészen jövő február közepéig lehet majd siklani a főtéri jégen. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments